CHP'den Akşener'in ittifak kararına sert çıkış: Tek başımıza bu seçimlere gireceğiz

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, Akşener'in yerel seçimlere tek başlarına gireceklerini açıklamasına ilişkin, "Biz CHP olarak gerektiğinde ittifakla, gerektiğinde tek başımıza bu seçimlere gireceğiz" şeklinde konuştu.

Meral Akşener, son açıklamasında yaklaşan yerel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

'İttifak sistemi içinde yer almayacağız'

İttifaka kapıyı tamamen kapatan Akşener, İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere 81 ilde kendi adaylarını çıkaracaklarını belirterek, "Benim vardığım nokta şu; kutuplaştırmanın Türkiye'ye dayattığı 50 artı 1 ittifak sistemi, ülkemize büyük zarar veriyor. Bu nedenle bundan sonra bu ittifak sistemi içinde yer almayacağız" dedi.

'Gerekirse tek başına bu seçimlere gireceğiz'

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal ise Akşener'in açıklamaları üzerine "Gerekirse tek başına bu seçimlere gireceğiz" şeklinde konuştu.

Tek başımıza bu seçimlere gireceğiz

TBMM'deki basın toplantısında, İYİ Parti ve CHP'nin yerel seçimlere dair açıklamalarının hatırlatılması üzerine Köksal, "CHP olarak gerektiğinde ittifakla, gerektiğinde tek başımıza bu seçimlere gireceğiz. 7 ay sonra yapılacak yerel seçimler için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımıza devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.

İYİ Parti ile ilgili soruya ise Köksal, "Kapılar İYİ Parti için tam anlamıyla kapandı diyemeyiz, doğru mu?" şeklinde yanıt verdi. "Gerekli yerlerde zaten gerekirse ittifak yaparız, gerekirse tek başımıza gireriz. Partimizin yetkili kurulları, gerekli kararları zamanı geldiğinde alacak ve kamuoyuyla paylaşacaktır" şeklinde konuştu.

Cüneyt Özdemir CHP'deki danışman krizini tiye aldı