CHP'de yeni patron kim? Özel mi yoksa İmamoğlu mu?

Kılıçdaroğlu son yenilgisini de CHP Kurultayı'nda alarak jubilesini yaparken yeni koltuğun sahibi Özgür Özel oldu. Ancak şimdi de seçimi Özel mi kazandı yoksa İmamoğlu mu kazandı tartışmaları alevlenecek gibi.

Ekrem İmamoğlu'nun, desteğini arkasına alan Özgür Özel girdiği başkanlık seçiminde süpriz yaparak rakibi Kılıçdaroğlu'nu saf dışı bırakırken kulislerde CHP'nin yeni patronu kim oldu konuşmarlı alevlenmeye başladı.

Seçim zaferinden sonra Özgür Özel'in elinden tuttuğu zafer fotoğrafını paylaşan İmamoğlu ile yeni başkan Özel arasında nasıl bir lişki sürece yaşanacağı şimdiden merak konusu oldu.

Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı olmasında büyük payı olduğu gözlemlenen Ekrem İmamoğlu, seçimlerden önce tanınmayan bir isimken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra büyük bir popülarite kazandı. Ancak bu güçlenme sürecinin ardından İmamoğlu, ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı meydan okudu.

Bazı delegelere ihale taahhütleri verdiği iddia edildi

28 Mayıs seçimlerinin ardından Kılıçdaroğlu'nun görevini devretmesi gerektiğini açıkça ifade eden İmamoğlu, kurultay sürecinde Özgür Özel'i destekledi. Kurultay döneminde delegelerle sık sık temas halinde olan İmamoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı bütçesinden bazı delegelere ihale taahhütleri verdiği iddia edildi.

Mega bütçeyi kullanarak kurultayda istediği sonuçları elde eden İmamoğlu, Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı olarak seçilmesine katkı sağladı. Kurultayın Divan Başkanlığını yapan İmamoğlu, bu süreçte "kazanan benim" mesajını verdi.

Ancak paylaşılan fotoğraf, Özgür Özel'in gölgede kaldığını gösteriyor; İmamoğlu ve Özel'in ellerini havaya kaldırdığı anın vurgulandığı fotoğrafta İmamoğlu önplana çıkarken bu durum, CHP'nin geleceği ve parti içi dinamikler konusunda bazı endişelere yol açmış durumda.

Şimdi, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin geleceği için nasıl bir yol haritası çizecekleri merak konusu. Bu ikili arasında yaşanabilecek olası krizlerde, parti teşkilatının hangi tarafı destekleyeceği de önemli bir soru işareti olarak duruyor.