CHP'de lobiler faaliyette

CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için "Gürsel Tekin mi yoksa Mustafa Sarıgül mü?" soruları cevapsız. Emekli Askeri Hakim Faik Tarımcıoğlu, "CHP'nin şu anki durumu yıllar önce yapılan dizayn hareketleri ile başlamıştır. Lobiler o zamanın ürünleridir" dedi.

ABDULMUTTALİP ILGAZ/ ANKARA

Cumhuriyet Halk Partisi'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için üç isim kulislerde konuşuluyor. CHP'de uzun zamandır kimin aday olacağı merakla beklenirken sorunun cevabı halen ortada yok. Gürsel Tekin mi yoksa Mustafa Sarıgül mü? CHP'de artık partililer de bu sorunun cevabının bir an önce açıklanmasını istiyor. CHP'de kulis fısıltıları ortalıkta dolaşırken Konu hakkında Milat'a değerlendirmelerde bulunan Emekli Askeri Hakim Faik Tarımcıoğlu, "CHP'nin şu anki durumu yıllar önce yapılan dizayn hareketleri ile başlamıştır. Lobiler o zamanın ürünleridir" dedi.

Elimizde sadece CHP kaldı

Öte yandan CHP'nin şu an içinde bulunduğu ortamın yıllar önce planlandığını belirten Tarımcıoğlu, "Eski Genelkurmay Hareket Daire Başkanı Korgeneral Nusret Taşdeler komutanlığa arz anlamında 'elimizde sadece CHP kaldı' demişti" diye konuştu. Taşdelerin CHP'den başka diğer partileri dizayn etmekte zorlandıklarını açıkça dile getirmesinin her şey'i ortaya koyduğunu dile getiren Tarımcıoğlu, "O zaman ki dizaynın sonucunda böyle bir bumerang etkisi yaptı ve düşündükleri sistem ters tepti. O gün elimizde sadece CHP kaldı demekle işte bugünü dizayn etmek geliyordu" şeklinde konuştu.

Kulisten sızan fısıltılar

Tarımcıoğlu, vesayetçilerin, baronların birçok şahsi hesaplarıyla ortada dolandıklarının altını çizdi. Örneğin, kendisini alevi oylarında başrolde görenler şuan o yönde çalışıyor diğerleri de kendi lobilerinin çıkarları için çalışıyor ifadelerini kullanan Tarımcıoğlu, "Birinci kaset olayı ile Baykal'ın tavsiyesinden sonra Ankara'da bir toplantı yapıldı. Emekli Yargıtay hakimleri de vardı o toplantıda. Bunlardan bir tanesi Kılıçdaroğlu'na dedi ki, 'CHP'nin başına geçmekle Ergenekon'a sahip çıkmak zorundasın.' O sebeple Zafer Mutlu'nun ve Aydın Doğan'ın telkinleri sonuç verdi. Yoksa Kemal Kılıçdaroğlu bunu kıvıramayacağını biliyordu. Eğer CHP'de İstanbul için böyle bir çekişme varsa Silivri'nin adayı daha güçlü gözüküyor."

İstanbul ilçeleri için 228 aday adayı

İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı için iki ismin başvuruda bulunduğu CHP'de, ilçeler için ise toplam 228 başvuru yapıldı. CHP'de, Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Tuzla, Sancaktepe, Sultanbeyli, Ümraniye, Şile ve Üsküdar'dan oluşan 1. Bölge için 87 aday adayı başvurdu.