CHP VE PKK ORTAK OLACAK!

PKK'nın Alevi kökenli elebaşlarından Bese Hozat'ın CHP ile ilgili çıkışını gazetemize değerlendiren Selam Anadolu Derneği Başkanı Galip İlhaner, "PKK, CHP ile ittifak arayışında çünkü Kandil'in 'özerklik' planı için HDP'ye destek gerekiyor" dedi

HDPKK'yı erken seçim korkusu sardı!

PKK'nın olası bir erken seçimde fikir ayrılığına düşeceğini iddia eden İlhaner, "PKK elebaşlarından Bese Hozat ve Alevi-Ermeni kesiminin CHP ile ittifak yaparak HDP'nin tekrar Meclis'e girmesinin planını yapıyor" dedi.

Örgütün CHP ile de ittifak arayışlarını sürdürdüğünü ifade eden İlhaner "Yabancı İstihbarat, Öcalan'ın yol haritasını değil, PKK ve HDP'ye ayar vererek 'Özerk Kürdistan' ve 'Kendi Meclisimizi kurarız' söylemlerini PKK'ya dayatıyor. Bunun sebebi ise Türkiye'deki ortamı germe ve Suriye'de PYD'nin filli bir varlık oluşturmasına Türkiye'nin engel olmasını önemle amacıdır" dedi. KCK Eş Başkanı Bese Hozat, 'Tek başına parti olarak AKP'nin kendi başına bir gücü yoktur. Buna aldanmamak lazım. Şu anda Türkiye'yi yöneten Özel Harp Dairesi'dir. Erdoğan da bu dairenin başkanıdır' yönündeki sözlerini hatırlatan İlhaner, PKK erken seçim ihtimalini ve başkanlık sisteminin gelmesinden dolayı büyük endişe taşıyor. Zira Erdoğan'ın mevcut sistemde bile büyük başarısının yeni bir sistemde kendi sonunu getireceğini düşünmektedir" şeklinde konuştu.

HDPKK'yı erken seçim korkusu sardı!

PKK'nın olası bir erken seçimde fikir ayrılığına düşeceğini iddia eden İlhaner, "PKK elebaşlarından Cemil Bayık'ın ekibinin seçimi boykot, Bese Hozat ve Alevi-Ermeni kesiminin CHP ile ittifak veya bağımsız adaylar üzerinden HDP'nin tekrar meclise girmesinden yanadır. PKK, marjinalleşme yönündeki hızlı bir gidişi var. PKK, çözüm sürecinin sonunda; marjinalleşeceğini, silah bırakırsa biteceğini ve gerçek amacı olan Türkiye'yi bölme amacına ulaşmadan tasfiye olacağını iyi biliyordu. Çözüm sürecini de zaten, gerçek amacı olan "Bağımsız Birleşik Sosyalist Kürdistan" hedefinden vazgeçmediği için bitirmişti. PKK aynı zamanda bitmemek, tasfiye olmamak için de çözüm sürecini bitirdi. Çünkü çözüm süreci başarıya ulaşacaktı ve PKK silah bırakarak tasfiye olacaktı. Bu açık ve net bir şekilde görünüyordu. Yabancı İstihbaratın kullanımdaki örgütün Suriye kolunun da şuan 'güçlü' bir piyon olması Türkiye'de CHP ile ittifak yaparak yine PKK partisinin (HDP) meclise girmesi gerekiyor" dedi.

ENES BABACAN / YENİSÖZ