CHP ve Gelecek Partisi arasında 'Pasif agresif' kavgası!

Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen CHP'li Barış Yarkadaş ile Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Güzel arasında tartışma çıktı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti" ifadelerinin gündeme gelmesi üzerine canlı yayında birbirlerine Yarkadaş ve Güzel sert ifadeler kullandı.

Güzel Yarkadaş'ı "Pasif agresif" olarak nitelerken Yarkadaş ise, "Pasif agrasif sizin Genel Başkanınızın ortaya koyduğu tavırdır. İş bittikten sonra fırsat bulup konuşmaya pasif agresif denir. Davutoğlu bunun en önemli temsilcisidir." şekline yanıt verdi.

Cumhur İttifakı'nın adayı Başkan Erdoğan'ın ipi göğüslediği tarihi 14-28 Mayıs seçimleri arından muhalif kesim ardı arkası kesilmeyen büyük bir kavgaya tutuştu.

8'li koalisyon ve Cumhurbaşkanları adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaşadığı seçim hezimeti muhalefeti karıştırdı.

Seçimlere CHP listelerinden giren ve 10 vekil koparan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP listelerinden seçime girmelerinin hata olduğunu söyledi.

Davutoğlu: Sağ seçmen 'CHP'ye oy vermez' dedim

"En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti." Cümlesini sarf eden Ahmet Davutoğlu, "Her şeyi denedim. İYİ Parti'ye teklif götürdüm. Bu sağ seçmen CHP'ye oy vermez beraber olalım dedim." dedi.

CHP'li vekil Öztunç: Tek başlarına girsinler! boylarının ölçüsünü alsınlar

Kısa süre sonra Davutoğlu'na Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'tan yanıt geldi.

Seçimde etrafa gülücükler saçan 'küçük ortaklar'ını hedef alan Ali Öztunç "Seçimler gelecek yine tek başlarına girsinler, boylarının ölçüsünü alsınlar." mesajını verdi.

Öztunç "Kendi görüşü, saygı duyarız ama girmeseymiş. Kimse Davutoğlu'nu zorla getirip CHP listelerinden aday yapmadı. Kimse kafalarına silah dayayıp 'gelin buradan aday olun' demedi. Girmeselermiş. Seçimler gelecek yine tek başlarına girsinler, boylarının ölçüsünü alsınlar." ifadelerini kullandı.

CHP ile GELECEK arasında kavga

Gelecek Partisi ile CHP arasında yaşanan kavga canlı yayınlara kadar düştü.

Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen CHP'li Barış Yarkadaş ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Mustafa Güzel canlı yayında birbirine girdi.

Yarkadaş: Bu siyasi nankörlüktür

Barış Yarkadaş katıldığı canlı yayında, "CHP sanki ayıplı bir malmış gibi 'Biz aslında istemiyorduk mecburiyetten ortak olduk' diyerek o insanların gönüllerinin kırılmasına vesile oluyorlar, bu ayıptır. Ahlaki bulmuyorum. Bu siyasi nankörlüktür. Ahmet Davutoğlu eğer CHP listelerinden milletvekili olmak istemiyorduysa çıkardı kendi partisinin logosuyla girerdi, cumhurbaşkanlığı seçiminde de gelir Kemal Bey'i desteklerdi, aynısı Ali Babacan için de Meral Akşener için de geçerli." ifadeleriyle Davutoğlu'nu ve masa ortaklarını eleştirdi.