CHP: Tek suçlu Başbakan

Brüksel'de temaslarda bulunan CHP Genel Başkanı Kııçdaroğlu, Suriye meselesiyle ilgili, 'Türkiye zemin kaybediyor. Silahlı radikal unsurları Türkiye'de besleyip, cebine para koyup, eline silah verip Suriye'ye göndermek ne zamandan beri Türkiye'nin, başbakanın işi oldu?" dedi.

Temaslarda bulunmak üzere Brüksel'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu (S&D) toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, toplantının ardından Grup Başkanı Hannes Swoboda ile basına açıklamalarda bulundu.

Suriye'de barış istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a Türkiye'de Suriye'den iki tarafın da davet edileceği uluslararası bir konferans düzenlenmesini önerdiğini, ancak önerisinin reddedildiğini hatırlattı.

Şimdi ABD ile Rusya'nın aynı doğrultuda bir uluslararası konferans düzenleme kararı aldıklarına işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Türkiye zemin kaybediyor. Silahlı radikal unsurları Türkiye'de besleyip, cebine para koyup, eline silah verip Suriye'ye göndermek ne zamandan beri Türkiye'nin, başbakanın işi oldu?"