CHP kontrolden çıktı

CHP'de süre gelen 'yenilikçi' ve 'ulusalcı' kanat arasındaki gerginlik yerini istifalara bıraktı. Genel Başkan Yardımcılarından Gülseren Onanç görevinden istifa etti. CHP Genel Başkan Yardımcılarından Sezgin Tanrıkulu'nun da istifaya hazırlandığı öne sürülüyor.

ASLAN DEĞİRMENCİ - ANKARA

CHP'de süre gelen 'yenilikçi' ve 'ulusalcı' kanat arasındaki gerginlik yerini istifalara bıraktı. Genel Başkan Yardımcılarından Gülseren Onanç görevinden istifa ederken, CHP Genel Başkan Yardımcılarından Sezgin Tanrıkulu'nun da istifaya hazırlandığı öne sürülüyor. Onanç ile Tanrıkulu'nun dün gün boyu toplantı yaptığı da kulislere yansıdı.

Denge için Yılmaz'a dokunuldu

Onanç'ın genel merkezin 8. katında bulunan odası kapalı tutulurken, Sezgin Tanrıkulu'nu 'CIA' ajanı olarak suçlayan CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz partisinin disiplin kurulan sevk edildi. CHP'de gerilim büyürken yaşanan olayları değerlendiren CHP'li Gürsel Tekin, "Bundan sonra Sayın Genel Başkanımızın tavrı daha net olacak bunu herkesin bilmesi gerekir" dedi.

Tehdit gibi açıklama

CHP'li Gürsel Tekin, "Bundan sonra Sayın Genel Başkanımızın tavrı daha net olacak bunu herkesin bilmesi gerekir" dedi. Tekin, "İstifanın tam gerekçesini bilmiyorum. Türkiye'de siyasi partiler içerisinde kendisiyle, partisiyle, ülkesiyle, ailesiyle barışık bir tek lider var onun da adı Kemal Kılıçdaroğlu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugüne kadar gerçekten demokrasi adına, özgürlükler adına parti içerisindeki hoşgörüsünü birçok arkadaşımız ne yazık ki çok farklı değerlendirdi. Bundan sonra Sayın Genel Başkanımızın tavrı daha net olacak bunu herkesin bilmesi gerekir. Hiç kimse burayı başka bir mana arayıp, barışa bağlamaya kalkmasın. Bunu kendimize hakaret sayarız" yanıtını verdi.

BÜYÜK UMUTLARLA GELMİŞTİM

İstifa sonrası açıklama yapan Gülseren Onanç, Genel Başkan yardımcılğı görevinden Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği doğrultusunda istifa ettiğini söylerken CHP parti meclisi üyeliğinden istifa edecek söylentilerine de noktayı koydu: ''CHP Parti Meclisi üyeliğine devam edeceğim.17 Nisan 2013 Çarşamba günü, Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiğimiz görüşme sonucunda, Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki Genel Başkan Yardımcılığı görevimi bırakmış bulunuyorum.Bugün CHP içinde yer alan birçok kişi gibi ben de, 2010 yılında büyük umutlarla CHP'ye geldim."