CHP 100. yılı nasıl kutladı?

Cumhuriyet denildiği zaman en çok sesi çıkan CHP ve kitlesi, cumhuriyetin 100. yılına son derece vasat girdi. Üstelik bazı yerlerde cumhuriyet anlayışıyla çelişen olaylar meydana geldi.

Cumhuriyetin100. Yılını en coşkulu şekilde CHP ve bu partiye destek verenlerin kutlaması beklenirken, tam tersi oldu. CHP genel merkezinin 100. yılda sesi çok cılız çıkarken, İBB kutlamaları ucuza getirmenin peşine düştü. Taban ise kutlamayı faşizme çevirdi. Mustafa Kemal’in askerleri kutlama diye Filistin standını bastı, bir teknoloji firmasının camına zorla bayrak astı.

İBB KUTLAMAYI UCUZA GETİRDİ

CHP kitlesinin büyük beklentiler içine girdiği, ancak geçtiğimiz 5 yılda son derece kötü bir performans sergileyen CHP’li İBB, 100. yılda da kendi tabanına ışık vermedi. İBB, toplu taşıma araçlarına ilkokullara asılan ‘ATA bayrakları’ asıp metrodan Mustafa Kemal sesi dinleterek 100. yıl etkinliklerini ucuza getirdi.

Söz konusu bayrakların 100 tanesi önde gelen alışveriş sitelerinde 80 ila 90 TL arasında satılıyor. Bir başka ifadeyle bu bayrakların tanesinin perakende satışı 1 TL bile etmiyor. Ses kaydı dinletmenin ise neredeyse hiçbir maliyeti bulunmuyor. İBB, 29 Ekim’in üzerinden günler geçmesine rağmen metrolarda hala bu sesi dinletiyor.

100 YILDIR İÇİYORLAR

İBB’nin metroya bayrak asmanın haricinde bir de konser organizasyonu düzenledi. Bayrağa göre daha maliyetli olan bu konserde adeta CHP’nin 100 yıllık vizyonu alandakilere bir kez daha ilan edilmiş oldu. Sahneye çıkan Duman grubunun solisti Kaan Tangöze, şarkısına başlamadan önce "Atatürk'ün bize verdiği yetkiyle 'İçerim ben bu akşam' diyoruz" ifadelerini kullandı. Bu sözler sosyal medya sık sık yapılan ‘Rakı balık partisi’ nitelendirmesini akıllara getirdi.

Söz konusu zihniyetin 100 yıldır tek bir piyade tüfeği mermisi bile üretememesi de, Kaan Tangözü’ye haklı çıkaran bir gerçeklik olarak dikkat çekiyor.

CUMHURİYET KUTLAMASINDA FAŞİZM

CHP kitlesinin yoğun olarak ikamet ettiği Bağdat Caddesi’nde 29 Ekim gecesi trajikomik bir olay yaşandı.

Kutlama yapan bir grup, cadde üzerinde bulunan ABD merkezli bir teknoloji mağazasının camında bayrak olmadığı fark etti. Öfkelenen grup mağazanın önüne yığılıp önce bağırıp çağırdı, ardından mağazanın camına zorla üzerinde Mustafa Kemal resmi olan bayrağı asmaya çalıştı.

Kendini özgürlükçü ve aydın olarak tanımlayan kitlenin cumhuriyeti kutlarken bir mağazaya zorla bayrak asmaya çalışması büyük bir tezat oluşturdu.

Öte yandan söz konusu kitle, Mustafa Kemal’in heykelini yakanların partisi HDP ile CHP’nin ittifak yaptığını bildiği halde seçimlerde bu ittifakı desteklemişti.

MUSTAFA KEMAL’İN Mİ NETANYAHU’NUN MU ASKERLERİ?

Edirne’de ise insanlığa sığmayan bir olay meydana geldi. Filistin’de yaşanan sivil katliamına karşı durmak ve bölgede acı çeken halka destek olmak amacıyla Edirneliler kentte Filistin standı kurdu.

Cumhuriyeti kutladığını iddia eden kalabalık bir grup Filistin standını basarak ‘Mustafa Kemalin askerleriyiz’ diye bağırdı.

Bu eylem karşısında vatandaşlar ‘’Mustafa Kemal’in mi yoksa Netanyahu’nun mu askerisiniz?’’ diye sordu.

ACİZLİĞİN İTİRAFI

Leman dergisi, cumhuriyetin 100. yılını bile İslam düşmanlığıyla kutladı. Kapakta, 1920’li yıllarda yayımlanan ve İslam’ı hedef alan bir çizime atıf yapıldı. Bu durum, Kemalist kitlenin İslam olmadan ortaya basit bir düşünce dahi koyamadığını bir kez daha gösterdi. İslam'ın beyaz dediğine siyah diyen söz konusu kitle, yüz yıldır tezlerini İslam öğretilerine göre şekillendiriyor. Dolayısıyla karşı olduğu İslam'ın ekseninden çıkamıyor. İslam ise, düşmanlarının bile vizyonunu belirleyen kaynak olarak yüzyıllardır insanlığa rehber olmaya devam ediyor.