Chelsea'nin kalecileri 'hacamat' yaptırdı

Chelseali kaleciler Geleneksel tıp uygulamalarını kullanıyor.

Geleneksel tıp uygulamalarının kaderi, Sağlık Bakanlığı'nda hazırlanan yönetmelik ile değişiyor. Aralarında hacamat, akupunktur, hipnoz ve mezoterapi gibi yöntemlerin de bulunduğuuygulamalar, yakında klinik ve hastanelerde uygulanmaya başlanacak.

PETR CECH VE ROSS TURNBALL DA YAPTIRIYOR

Doğu kültürlerine ait yöntemlerin Batı tıbbı eğitimi almış uzmanlarca öğretilecek olması dikkat çekiyor. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Dr. Kaleem Ullah Rajput'un hacamat yaptığı hastalar arasında Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Chelsea'nin kalesini koruyan Petr Cech ve Ross Turnball ile birçok futbolcu da yer alıyor.

Geleneksel tıp uygulamalarının içinde bulunan kişi ya da kurumlar, uzun süredir yöntemlerinyasal olarak uygulanması için özel bir çalışma yürütüyordu. Görüşme, konferanslar ve eğitimçalışmaları, konuyu belli bir noktaya getirdi. Ancak her ne kadar revaçta olsa da buuygulamaların hastalarla buluşması için yasal düzenleme gerekliliği sektörü belli bir noktada tıkadı.

Geleneksel tıpçılar, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki alternatif ve tamamlayıcı tıp uygulamalarıbirimi ile iki ayrı çalıştay yaparak konuyu masaya yatırdı. Yaklaşık 40 yöntem, 14 ayrı başlıkaltında sıralandı. En sonunda yasal olması için üzerinde uzlaşılan tedavi yöntemleri akupunktur, hipnoz, himdoterapi (sülük) refleksoloji ozon, mezoterapi, fitoterapi, homeopati, osteopati, kayropraktik, maggot,apiterapi, proloterapi ve kupa terapisi (hacamat) olarak belirlendi.Yönetmeliğin çıkmasıyla birlikte artık bu yöntemler hastalara yasal olarak tamamlayıcı bir tedavi yöntemi olarak önerilebilecek.

haber7