Çelik''ten kritik açıklamalar! Yargılama İstanbul''da yapılmalı

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin "Suç İstanbul''da işlendi yargılama İstanbul''da yapılmalı." dedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı yapılan toplantı, saat 16.40'da başladı.

Sözcü Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar:

(Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasındaki temasları) Temaslarla ilgili bir tanesini öne çıkarıp garip komplo teorilerini içeren birtakım yorumlar görüyorum. Halbuki bütün bu temaslar, kapsamlı bir şekilde Cumhurbaşkanımızın Amerika ziyaretlerinde gerçekleştirdiği, farklı kimliklere saygıyı, farklı kimliklerle diyaloğu önemseyen diyalogların bir parçasıdır.

New York'ta herkes kendisi açısından sorunlara değinirken, sadece sayın Cumhurbaşkanımız her soruna değinen bir konuşma gerçekleştirmiştir

Nefret söylemi ile mücadele çok önemli.

Kaşıkçı cinayeti

Bu konuda en ilkeli tutumu gösterdik. Soruşturma hukuk prensiplerine uymuyor. Bu S. Arabistan ile Türkiye arasında ikili bir mesele değildir.

Bu katliamı gerçekleştiren kimdir? Emri kim vermiştir? Bunların cevapları hala verilmemiştir. Süreç şeffaflıktan uzak yürütüldü. Suç İstanbul'da işlendi yargılama İstanbul'da yapılmalı.

Mülteci konusu

Cumhurbaşkanımızın AB'ye mülteciler konusundaki mükellefiyetlerini yerine getirmemeleri sebebiyle, 'Biz bu yükü tek başımıza taşımak zorunda değiliz. Taahhütlerinize uymuyorsunuz, gereğini yaparız' açıklamasından sonra muhtelif açıklamalar geldi. AB mülteci meselesinde sınıfta kalmıştır.

Türkiye ise dünyadaki standartları yükselten bir tutum sergilemiştir. İçişleri Bakanlığımızın bu meseleyi yönetmekle olduğu kriterler AB'nin kriterlerin çok üstündedir. Bu kriterlerin olması da yetmiyor. AB ile yapılan göçmen anlaşması bu haliyle işlemiyor

Güvenli bölge

Biz Avrupa'daki bazı ülkelerin nüfusunun yarısı kadar bir yükü çekiyoruz. Ama neticede bu yükü sonsuza kadar çekmek durumunda değiliz. Çözüm burada güvenli bölgenin kurulmasıdır. Demografik yapıyı bozanlar terör örgütleridir.

Fırat Kalkanı ve Zeytindalı harekatıyla koyduğumuz sonuçlar 354 bin mültecinin geri dönmesini sağlamıştır. Türkiye'nin önerisi gündeme geldiğinde 'bu demografiyi değiştirme çabasıdır' diyenler, rejimin ve terör örgütlerinin gayretine örtülü bir destek verdiklerini iyi düşünmelidirler.

Güvenli bölgenin herkes hangi bölgede oturuyorsa o bölgenin asıl sahiplerine teslim edilmek suretiyle kurulması en önemli meseledir.