'Çatı' arayışı mağlubiyetin kabulü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, cumhurbaşkanlığı adayı sürecine ilişkin muhalefetin çatı aday arayışının mağlubiyeti baştan kabul etmek demek olduğunu söyledi.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde "Türkiye'nin Güncel, Siyasi ve Ekonomik Durumu" konulu panel düzenlendi. Panele AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş konuşmacı olarak katıldı. AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş'ın açılış konuşmasından sonra konuşan Numan Kurtulmuş, "AK Parti 12 yıldır iktidarda. Bu 12 yıllık mücadele içeresinde önemli başarılar ortaya kondu. Bizim arkadaşlarımız Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) zihniyeti ile kıyasladığınız zaman onlardan çok daha üstün, çok daha iyi yetişmiş, nitelikli ve seçkin oldukları için mi başarılı oldular" dedi.

Bizimkiler de saf saf inanıyor

AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'de devletin borçlanma faizinin yüzde 64'te olduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Gezi Parkı olayları başlamadan önce 15 Mayıs tarihlerinde Türkiye'nin borçlanma faizi yüzde 4.61'di. Biz bunu hesap ettik. Birisini yüzde 5 kabul ettik, birisini yüzde 60 kabul ettik. Eğer Türkiye yüzde 60 borçlanmaya devam etmiş olsaydı, yani yüksek faizle borçlanmaya devam etseydi, 12 yıl boyunca Türkiye'nin kasasından 642 milyar TL ilave para çıkacaktı. Bunun için siyasi suikastlar yapılır, bunun için sokak olayları teşvik edilir, bunun için bombalar atılır. Siz zannediyorsunuz ki molotof kokteylli atan 18 yaşında bir çocuk. 18 yaşındaki çocuk oraya bildirilmiş kıta ya da kandırılmış kıta. O zannediyor ki ben iyi bir şey yapıyorum. O zannediyor ki Türkiye'nin önünü açıyorum. Ama onun eline o bombayı verip, onu oraya yönlendirenler ise perde arkasından bir vesayet oluşturmak isteyen çevrelerdir" diye konuştu.

Halkın kanını emiyorlar

Gezi olaylarında bazı çevrelerin sokakları harekete geçirerek Türkiye'deki ekonomik ortamı da hedef aldığına dikkat çeken Kurtulmuş, "Sonra arkasından bir sürü olaylar faizi çıkarttılar yüzde 12'ye. Nasıl çıkarttılar, sokak olaylarıyla. Merkez Bankası'nın aldığı radikal faiz çıkarma kararından evvel 15 gün içersinde yazılmış uluslararası medyadaki raporlar var. 'Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faizi arttırmalıdır. Eğer faizi arttırmazsanız döviz yukarı çıkar, enflasyon yukarı çıkar' baskısı yapıyor. Bizimkilerde saf saf inanıyor, faizi yukarı çıkartıyor. Ne değişiyor, döviz yine yukarı çıkıyor. Türkiye'de de senin enflasyon ayarlaman işe yaramıyor" ifadelerini kullandı.

Birinci turda seçimi bitiririz

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Numan Kurtulmuş, "Türkiye'de güzel bir şeklide geçmesini istemeyenlerin her türlü şekilde müdahale etmek isteyeceklerini de tahmin ediyorduk. Ama Allah'ın izni ile çok rahat bir şekilde Cumhurbaşkanlığı seçimini yapacağız" dedi. Kurtulmuş şunları söyledi: "Allah'ın izni ile çok rahat bir şekilde Cumhurbaşkanlığı seçimini yapacağız. Birinci turda Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlandırılması için elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimine az bir süre kalmış olmasına rağmen Türkiye'de muhalefetin halen Cumhurbaşkanı adayı kim olacak, ne olacak konusunda tereddütler içerisinde olması da Türkiye için ayrı bir garabettir. Tabii ki muhalefet partileri nasıl hareket eder bunu biz belirleyecek değiliz. Ama Türkiye'de muhalefet partilerin bir çatı aday üzerinde duruyor olması ya da bir çatı aday konusunun gündeme geliyor olması dahi Türkiye'de muhalefetin içinde bulunduğu hazin durumu göstermek bakımından önemlidir."