Başkan Erdoğan: Teröristleri inlerine gömmeye devam edeceğiz

Ödül töreninde konuşan ​Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirterek "Nasıl şimdi Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Besler Deresi'nde teröristlerin inlerine girip onları gömüyorsak, gömmeye de devam edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması ve Ödül Töreni'nde konuştu.

Terörle mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Boraltan Köprüsü hadisesini bilir misiniz? Meşhur Boraltan Köprüsü’nde askerlerimiz düşmanın eline bırakılmış ve askerlerimiz o dönemin yönetimine aynen dönerek şu ifadeyi söylemişlerdir: Bizi düşmana teslim etmeyin, bizi siz öldürün ama düşmana teslim etmeyin.

Maalesef düşmana teslim ettiler. İşte o zamanki Mehmetlerimiz düşman tarafından şehit edildiler. Bu ülke bunları yaşadı. Biz bunların bir daha yaşanmasını istemiyoruz. Bu ülkede bir daha Boraltan Köprüleri olsun istemiyoruz. Biz diyoruz ki; nasıl şimdi Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Besler Deresi’nde teröristlerin inlerine girip onları gömüyorsak, gömmeye de devam edeceğiz."