Çankaya Belediyesi vatandaşı kandırdı

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, heyelan bölgesi ilan edilen Dikmen Akpınar mahallesinde yaşayan vatandaşlar için 17 ay önce tahsis etmeye söz verdiği arsayı İlbank'a sattı. Heyelan bölgesinde oturmaya devam eden mahalleliler, kışın yaklaşmasıyla birlikte can güvenliği endişesi yaşıyorlar.
ABDULMUTTALİP ILGAZ / ANKARA
Heyelan tehlikesi olan Akpınar mahallesinin tahliyesi için Büyükşehir Belediye Meclisinde ve Çankaya Belediye Meclisinde mağdur vatandaşlara başka bir bölgede arsa tahsis edilmesi için karar alındı. 17 ay önce tehlike altında yaşayan vatandaşlara arsa tahsis edileceği sözünü veren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, arsayı İlbank'a satarak vatandaşları mağdur etti.
Her an heyelan olabilir
Ankara Valiliği tarafından 2011'de yaptırılan Jeoloji Etüt Raporu'nda "Afete maruz bölge" olarak tanımlanan Dikmen Akpınar Mahallesi kış mevsiminin de gelmesiyle birlikte her an afet tehlikesiyle karşı karşıya. Alan zeminine ilişkin tehlikelere dikkat çekilen raporda, "Çankaya Belediyesi teknik elemanlarınca sık periyotlarla incelenmesi, hasarların can ve mal güvenliğini tehdit edecek boyuta ulaşması nedeniyle gerekli tahliye işlemlerinin yapılması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.
Çankaya Belediyesi arsayı İlbank'a sattı
2012'de Çankaya Belediye Meclisinde Başkan Bülent Tanık tarafından mağdur vatandaşlar için Büyükesat bölgesinde arsa tahsis edileceği sözü verildi. Bir süre mahalle sakinlerini oyalayan Çankaya Belediyesi, 2013'ün Mart ayında vatandaşa verilmesi gereken arsayı takas yoluyla İlbank'a sattı. İlbank ise bu arsayı satışa çıkardı. Akpınar mahallesi sakinleri, Çankaya Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edileceği sözü verilen arsayı geri almak için büyük bir mücadeleye girişti. Çankaya Belediyesi ve İlbank arasında mekik dokuyan vatandaşlar sorunlarının çözümü için muhatap bulamazken, olayın tarafı iki kurum da sorumluluk almaktan kaçıyor. Mağdur vatandaşlar, yaşanacak olası bir felaket ve can kaybının sorumlusunun Çankaya Belediyesi olacağını dile getiriyorlar.