Çağlayan devir teslimde gözyaşlarını tutamadı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan görevini Nihat Zeybekçi'ye teslim etti. Çağlayan görevini teslim ederken gözyaşlarını tutamadı, 2 STK hariç herkese teşekkür etti.

Devir-teslim töreninde zaman zaman duygusal anlar yaşayan Zafer Çağlayan, ailesini ihmal ettiğini söylerken gözyaşlarını tutamadı. Çağlayan, yapılan operasyonun tezgah olduğunu söylerek faiz lobisi ve dış güçleri işaret etti. Zafer Çağlayan, şunları söyledi:

USTALIKLA DÜZENLENEN BİR KOMPLOYLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Çok hassas ve kritik bir dönemden geçiyoruz. Türkiye, 11 yılda büyük devrimler gerçekleştirdi. Bazı şer odaklarını, Türkiye düşmanlarını rahatsız etti. Bizler bunları daha fazla rahatsız etmeye devam edeceğiz. Ustalıkla düzenlenen bir komployla karşı karşıyayız.

Saat 07.00'de operasyon başlatmışlardı, saat 07.30'da Sayın Başbakan'la görüştüm. 'Sayın Başbakanım görevden affımı istiyorum' dedim. 'Görüşeceğiz, birlikte değerlendireceğiz' dedi. Ogün ruhen görevimi bıraktım. Hiçbir yanlışın içinde olmadım. Çok çalışmaktan başka hiçbir hatamız olmadı.

Operasyon başladığında ben ruhen görevimi bıraktım. Hayatımda karakol yüzü görmedim. Moral olarak çok yüksek olğumu söylemek istiyorum. 6 YILDIR VEKİLLİK MAAŞIMA DOKUNMADIM

Olay tamamen hükümetimize yöneliktir. Milletimiz bu tuzağa düşmeyecek. 6 yıldır milletvekilimaaşıma dokunmadım. 100 öğrenci o maaştan burs alıyor.

HATAMIZ FAİZ LOBİSİNİN AYAĞINA BASMAK

Bana güvenenleri mahçup edecek durumda olmadım. Bir hatamız varsa faiz lobisinn ayağına basmaktır. Hayatım el verdiğince ayağına değil, damarlarına basacağım. Dolar tarihi zirvesinegeldi. Bir kaos, sıkıntı yaratılmak isteniyor. Herkes yaptığının hesabını mutlaka verecek. Her krizden daha başarılı çıktık. Bana verilen görevi namusumla şerefimle en iyi şekilde yaptım.

ZEYBEKÇİ'NİN ESPRİSİ GÜLDÜRDÜ

Çağlayan icraatlarından bahsederken, çiçeği burnunda Bakan Zeybekçi'nin ''bize bir şey bırakmadınız'' sözleri Çağlayan'ı ve yanındakileri güldürdü.

ÇAĞLAYAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Görevi bırakırken başta Mersin milletvekillerine, ihmal ettiğim aileme teşekkür ediyorum. Görev yaptığım sürenin 2.5 yılını değişik ülkelerde geçirdim. Dünyanın etrafını turladım ailemiihmal ettim. Ailemin hakkını helal etmesini istiyorum. Çocuğumu, eşimi, ailemi ihmal ettim.

Kaynak: Haber7