TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da yaptığı konuşmada Sezai Karakoç'un öncü fikirlerini Türkiye'nin farklı şehirlerinde konuşmak gençleri üstadın eserleriyle tanıştırmak amacıyla kırk şehirde seri programlar yapacaklarını belirtti. Geceye katılan şair ve yazarlar Sezai Karakoç'un diriliş düşüncesinin öneminden bahsettiler. Yedi İklim Dergisi Yayın Yönetmeni Ali Haydar Haksal, Karakoç'un en temel özelliğinin insanlığın diriliş mimarlığı olduğunu vurgularken, ' İslam diridir, İslam'ın dirilişe ihtiyacı yoktur, diriliğe ihtiyacı olan Müslümanlardır" dedi.
Karakoç ahlak abidesidir
Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yusuf Kaplan, "Şu an bizimle aynı havayı teneffüs eden Sezai Karakoç yaşayışıyla bize esaslı şeyler söylüyor" ifadelerini kullanarak, Sezai Karakoç'un hayatını dirilişe vakfetmiş bir diriliş eri olduğunu vurguladı. 'Sezai Karakoç bir düşünür, sanatçı ve ahlak abidesidir diyen Kaplan, Sezai Karakoç'un bütün çağlara hitap eden hakikatin sesi olduğunu da sözlerine ekledi.
İslam'ın durduğu noktada
Doç. Dr. Hilmi Uçan ise Müslümanlığın nasıl yaşanması gerektiğini diriliş kahramanı Sezai Karakoç'tan öğrendiklerini, üstadın durduğu noktanın İslam'ın durduğu nokta olduğunu ifade ederek çocuk safiyetindeki ahlaklı kişiliğinin eserlerine yansıdığını ve Sezai Karakoç' un İslam coğrafyasını nesillere tanıtan anlatan ve sevdiren bir yazar olduğunu belirtti.