Burası Londra! Otobüs durağında açlıktan öldü...

Türk vatandaşı boyacı Musa Sevimli isimli yaşlı adam belediyenin ilgisizliği yüzünden Dalston-Stoke Newington’da yaşadığı otobüs durağında öldü.

Ayakkabı boyacılığı yaparak ekmeğini kazanan yaşlı adam son yıllarda elleri tutmadığı için boyacılığıda bırakınca parasız kaldı. Hackney Belediyesi'nden beklediği yardım bir türlü gelmedi. . Oysa bir kedi köpek için itfaiye getiren Hackney Belediyesi 1 yıl otobüs durağında yatan kalkan Adanalı Musa’yı bile bile ölüme terk etti. Adanalı Türk vatandaşı Musa Sevimli isimli yaşlı adam Dalsto Stoke Newington’da yaşadığı otobüs durağında ölü bulundu. Ayakkabı Boyacısı Musa olarak bilinirdi Dalston’da.

Kaderine terk edildi

Otobüs durağı yakınındaki esnaf şu açıklamayı yaptı: “Hiçbir sekilde yardım istemedi, bizim dükkanın karşısındaydı. Her zaman gelip ilgileniyorlardı ama kendisi hep yok diyordu.”

'Ölürsem burada öleyim'

Bölgedeki Türkler şöyle konuştu: “Ölmeden 4 gün önce Polis ve sağlık görevlileri gelip kendisini hastaneye götürmek istemişler ama kendisi inat etmiş gitmemiş, ben ölürsem burada öleyim demiş . Adanalı Mehmet Sevimli’nin kardeşiydi. Mehmet 15 sene önce vefat etmişti. Londra’nın sayılı teksitil zenginlerindendi. Ben kapalı yerde yaşayamam demiş gelen görevlilere. Allah rahmet etsin.”

Hackney sakinleri İngilizler de tepkili

Stoke Newington otobüs durağında evsiz adamın ölümü. Musa Sevimli, Stoke Newington otobüs durağına sığındı. Hackney sakinleri, sosyal medyada Mustafa olarak adlandırılan evsiz bir adamın aylardır yaşadığı Stoke Newington otobüs durağında ölü bulunduktan sonra bugün kederlerini ve öfkelerini ifade ediyorlar. Hackney Belediye Başkanı inceleme başlattı Hackney Belediye Başkanı Philip Glanville (Lab & Co-op), tüm kurumlar tarafından kendisini destekleyecek çalışmaların yapıldığına da güvence sağlamak için Musa Sevimli’nin ölümüne ilişkin bir inceleme yaptığını açıkladı.

'Bu hepimizin utancı'

Prenses May Yolu'nun yakınındaki otobüs durağı yakınında yatan Musa’yı gören bir İngiliz tepkisini şöyle verdi: “Herkes hissediyordu görüyordu. Yoldaki bir yaratık gibi, bir yaşlı olarak öldü. Hepimiz başımızı öne eğmeliyiz, utanç olmalıyız, ben da Kendi kendime düşünüyorum, 'Her 10 dakikada keşke bir polisi arasaydım. Birkaç hafta önce Twitter'a yazdım. Musa artık kalkmayı harekt etmeyi bırakmıştı herkes bunu görebiliyorlardu. En az dört veya beş hafta boyunca kendi pisliğinde otobüs durağında yatıyordu ve zayıfladı. Musa, son sıcak hava dalgası sırasında “aynı pozisyonda” yatarken ve halkın bir üyesi tarafından su verildikten sonra sosy yardım işçileri tarafından ilgilenildiğini gördüm. Ancak ertesi gün otobüs durağına ölmüştü. Musa'nın sağlığı son birkaç ay içinde kötüleştiği anlaşılıyordu. 2019'da insanlar otobüs duraklarında ölmemeliler.”