'Bunu AK Partili yapsaydı kıyamet kopardı'

Diyarbakır'da darp edilen annelerin hakkını savunmaya çalışan Mehmet Metiner'in hedefinde bu olay karşısında sessiz kalanlar vardı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, katıldığı bir televizyon programındaPKK'nın kaçırdığı çocukların ailelerin feryadına kulak tıkayanlara tepki gösterdi. Metiner, hedefine Hasan Cemal ve Cengiz Çandar gibi yazarları koydu. Diyarbakır Belediyesi önünde eylem yapanannelerin oradan uzaklaştırılmasına ilişkin Metiner, aynı şeyi AK Parti'li bir belediyenin yapması durumunda "kızılca kıyamet kopardı" sözlerini kullandı. Metiner, "Her yer Taksim" diyenlerin, Hasan Cemal'lerin, Cengiz Çandar'ların neden sesi çıkmıyor" dedi. Metiner, Hasan Cemal ve Cengiz Çandar gibi isimler için dağdan inen Kürt değil, dağa çıkıp AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı yapan Kürt'ün değeri vardır, açıklamasında bulundu.

İşte Metiner'in açıklamalarından satır başları:

"Diyarbakırlı bir anne çok önemli bir şey söyledi; 13-15 yaşındaki çocuklarımız için değil, 50 yaşına da gelse biz evlatlarımızı istiyoruz. Bu çok önemli. Çünkü dağın artık bir cazibe merkezi olmaktan çıkartılması lazım. PKK'nın dağda kalmasını gerektiren hiçbir talebi yok. Çözüm sürecinin yeni aktörlerinin bu anneler olduğu kanaatindeyim. Ama bunu besleyen üniversitelerimiz nerede? Nerede Allah aşkına! Kaç tane akademisyen, kaç tane kanaat önderi nerede?"