Bu teşkilat bölündüğü zaman vatan elden gider

Polis Teşkilatı'na hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, polise karşı olanların 17-25 Aralık'ta polis sevdalısı olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polis Teşkilatı'nın 170. yıl kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul ettiği 81 ilde görevli 400 polis memuruna hitap etti.
Erdoğan, polise karşı olanların 17-25 Aralık operasyonlarında polise neden karşı olmadıklarını sordu;
POLİSE DÜŞMANLAR NASIL POLİS SEVDALISI OLUYOR
"Ülkesine ve milletine ihanet edecek şuursuzlar yüzünden hiçbir polisimizin rencide edilmesine razı olamam. Hiçbir polisimizin haksız yere rencide edilmesini kabul edemeyiz ama maalesef kurunun yanında yaş da yanıyor. Polise her türlü hakareti edenler 17-25 Aralık'ta nasıl polis sevdalısı oluyor ben anlamakta zorlanıyorum."
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;
BU TEŞKİLAT BİR BÜTÜNDÜR
"Herkesin vicdanı kendisidir. 1845 yılında ilk polis ismini alan 1937 yılında bugünkü işleyişine kavuştu. Ülkemizin güven ve huzur kaynağı polisimizdir.
Her dönem bir fitne ateşi yakılarak polisler kendi içlerinde bölünmeye çalışıldı. Bu teşkilat bir bütündür.
PARALEL ÖRGÜT İÇİNDE ÖRGÜTLENDİ
Türkiye üzerine oynanan oyunlar üzerindeki hedeflerden biri polisler oldu. Polisler kendi içinde bölünmeye, taraf yapılmaya çalışıldı. Bu teşkilat bir bütündür. Bu teşkilat bölündüğü anda millet bölünür, devlet bölünür, vatan elden gider. Bu teşkilatın önemi bu denli büyüktür. Aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerimizdir.
Son olarak paralel örgüt, polis içinde örgütlendi. Bu bölmeye örnek paralel yapıdır. Polis içinde mensupları çıktı. Ülkesine ve milletine ihanet edecek şuursuzlar yüzünden hiçbir polisimizin rencide edilmesine razı olamam. Ama gel gelelim ki kurunun yanında yaş da yanıyor.
ALLAH'TAN BAŞKA KİMSEYE TAPMAYIZ
Kul olarak Allah'tan başka bizim hiçbir tapacak, kulluk edecek merciimiz yoktur. Çalıştığımız şu devlet dairelerinde üslerimizin hukuka uygun olarak verdikleri talimatlar yerine gelirilmeli, ona ters olanlar yerine getirilmemelidir.
Size hukuk açısından verdiği talimatlardır has olan. Kurumlar içinde imamlar var. Biz camilerde bilirdik ama polis içinde de varmış. Şemalarla önümüze geldi. Sonra bu imamlar tası tarağı toplayıp Türkiye'yi terk ettiler."
ARKANIZDA CUMHURBAŞKANI VAR
Erdoğan, "Yargıda, üniversitede, poliste de aynı sorun yaşanmıştır. Buradan tüm polislerimize sesleniyorum. Sizin arkanızda millet var, devlet var, hükümet var, Cumhurbaşkanı var, rahat olun. Bunlar Savcımızın şehit edilmesi olayında gerçek yüzlerini gösterdiler. Birinci saatte de yapılabilirdi ama yapmadık. Görüşmelerle Mehmet Selim kardeşimizi kurtarabilir miyiz diye mücadele ettiler. Ben o operasyondaki kardeşlerimi tebrik ediyorum. Milletimiz ile polisimiz arasına nifak tohumu ekenlere fırsat vermeyeceğiz" dedi.
BUGÜN İMZALAYACAĞIM
Erdoğan, "İç Güvenlik Yasası çıkıyor. Niye rahatsız oldular, niye rahatsız oluyorlar? Bugün büyük ihtimalle imzalayacağım. Tek dertleri var, polis güvencede olmasın. Bugüne kadar hep öyle hareket ettiler. Bu yasa polisi biraz daha güvence altına aldığı için, daha bu noktada ileriye ulaşabilmesi noktasında, onları bu rahatsız etmeye başladı" dedi.