Bu teröre kim dur diyecek

Uzun yıllardır binlerce can verdiğimiz terörün sonuna gelinme çabaları, meyvesini gösterdiği şu günlerde tüm hıncıyla gücünü ve şiddetini gün be gün artıran trafik terörü beni unutmayın decesine üstü üstüne her mesaiye başlanan saatten itibaren kan kusmaya devam ediyor.

Her kaza sonunda onlarca eve ateş düşerken, çocuğundan, anne ve babasından veya ailesinden koparılan hayatların yanı sıra, hayatı boyunca sakat yaşamaya mahkum edilen hayatlar artık bir son bekliyor. Bu kazalarla milyarlarca milli servette çöpe atılıyor.

Türkiye'de mesaiye başlamadan başlayan trafik kazaları vatandaşı hem malından hem canından ve hemde aile bağlarından koparıyor. Trafik kazalarıyla ilgili yapılan çalışmalarda, uygulamalarda en aza indirilme çareleri yıllardır aranıyor. Vatandaşlar yetkililerin trafik terörüne en kısa zamanda çare bulması gerektiğini savunuyor. Ülkemizde her gün sayısız meydana gelen kazalardan sadece birkaçı;

Üst geçit direğine çarptıyanarak can verdi

İSTANBUL Beylikdüzü'nde Ambarlı Limanı yönüne seyir halindeki 34 GD 7976 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine üst geçit direğine çarptı. Alev alan otomobilde sıkışan ismi henüz öğrenilemeyen sürücü, yanarak can verdi. itfaiye ekiplerince yangının söndürülmesinin ardından otomobilden çıkarılan ceset, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Başkentte trafik kazası: 1 ölü 3 yaralı

Başkentte İsmail Kılıç yönetimindeki 18 DV 928 plakalı otomobil, Eskişehir yol ayrımındaki bariyerlere çarptı. Kaza nedeniyle hurdaya dönen araçta sıkışan sürücü Kılıç, olay yerinde hayatını kaybetti. Otomobilde bulunan Serdar Yaman Fatih Cıbır ile ismi henüz öğrenilemeyen bir kişi de ağır yaralandı. Yaralılar Dışkapı Yıldırım Beyazıt ile Numune Eğitim ve Araştırma Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi

Kocaeli'de trafik kazası

KOCAELİ Derince ilçesinde Mustafa Arık yönetimindeki 41 DN 359 plakalı otomobil, karşı istikamette ilerleyen ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 41 J 0287 plakalı halk otobüsüyle çarpıştı. Kazada yaralanan sürücü Arık, Oktay Koç, Batuhan Orhan, Uğur Türk ve Elif Demir Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Sürücü Arık ve yolculardan Koç'un durumunun ağır olduğu öğrenilirken, olayın ardından halk otobüsü şoförünün gözaltına alındığı belirtildi.