Bu politikalarla ayakta kalamazlar

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerinin çözüm süreciyle ilgili tutumunu eleştirerek, 'Onlar ölmenin ve öldürmenin, ağlamanın ve ağlatmanın tarafını tutuyor. Biz ise ağlamayı gülmeye nasıl çevireceğiz onun gayreti içindeyiz' dedi. Erdoğan, 'Bu ülkenin gündeminden terörü çıkardığımızda, muhalefetin bu söylemlerle ve politikalarla ayakta kalabilmesi asla mümkün değil' dedi.

MİLAT / ANKARA-

AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak muhalefetin tutumunu eleştirdi.

"Onlar, ölmenin ve öldürmenin, ağlamanın ve ağlatmanın tarafını tutuyor. Biz ise yaşamanın ve yaşatmanın, gülmenin ve güldürmenin tarafında duruyoruz. Ağlamayı gülmeye nasıl çevireceğiz biz onun gayreti içindeyiz" diye konuşan Erdoğan, bu ülkede terörün bitmesi halinde CHP'nin, MHP'nin ve BDP'nin mevcut politikalarının hayatta kalamayacağını söyledi. Erdoğan, "Sorun bittiğinde CHP, MHP, BDP bu mevcut yönetimleriyle tutunamayacak, kendilerini gözden geçirmek zorunda kalacak" şeklinde konuştu.

Barış lafla istenmez

Anamuhalefet partisi liderinin, 'Barışı kim istemez' dediğini hatırlatan Erdoğan, barışın lafla değil icraatla, uygulamayla isteneceğini belirterek, "Bir taraftan karşısında duracaksın, bariyer oluşturacaksın, öbür taraftan da sıkılmadan 'ben barışı istiyorum' diyeceksin. Bal, bal demekle, ağız tatlanmaz. Balı yersen ağız tatlanır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'ye eleştiriler

MHP'nin iktidar ortağı olduğu koalisyon döneminde yaşanan ekonomik krize değinen Erdoğan, "Sadece 3.5 yıl iktidarda kaldılar, 35 yıl kapanmayacak yaralar açtılar. Bahçeli koalisyon döneminde kendi bakanlıklarının temiz olduğunu söylüyor. Sayın Bahçeli ülke uçuruma giderken sen ne yapıyordun. Bir gecede bu ülkenin nasıl fakirleştiğini unutmadık. Bahçeli o iktidarın ortağıydı" diye konuştu. MHP lideri Bahçeli'nin sokakları tahrik etmek için elinden geleni yaptığını ifade eden Erdoğan, akil insanlara yönelik saldırıları sabırla takip ettiklerini belirtti. Erdoğan, emniyet müdürlerinin şehirlerdeki tahrik olaylarına daha duyarlı olmalarını beklediklerini söyledi.

Erdoğan'dan tarihi uyarı

"Bu ülkede bir terör biterken başka bir terörün sokakları esir almasına asla izin vermeyiz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Terörün bitmesiyle altındaki zemini kayan Bahçeli'nin can havliyle gençleri sokağa salmasına asla müsaade etmeyiz. Devlet Bahçeli şunu iyi bilsin. Kim ki 1980 öncesi manzarayı bugüne taşımaya kalkışırsa, bedelini, hukuk karşısında en ağır şekilde öder. Dağdaki terör biterken, şehirde eşkıyalığın türemesine ve türetilmesine göz yummayız. CHP'nin de MHP'nin de terörün bitmesi sonrasına ilişkin tüm iddiaları yalandır, iftiradır, asılsızdır. Terörün bitmesiyle Türkiye'de bitecek olan, istismar siyasetinden başka hiçbir şey değildir."