Bu numaradan sizi de araybilirler

Cep telefonu dolandırıları banka bilgilerini ele geçirdi.
Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu başına gelen ilginç bir olayı bugün köşesinden aktardı ve herkesi uyardı.
İşte Eyüboğlu'nun o yazısı
Cep telefonum çaldı; baktım ekranda 0 850 5325427 yazıyor. Alo der demez, karşıdaki konuşmaya başladı:
"Garanti Bankası Kredi Kartları Sigorta Bölümü'nden arıyorum, Ali Eyüboğlu ile mi görüşüyorum? Biliyorsunuz, sigortalı kredi kartı müşterimiz olduğunuz için bankamız sizden her ay özel sağlık sigortası payı kesiyor. Dört yıldır sizden prim tahsilatı yapılmasına rağmen bu sağlık sigortasını hiç kullanmadığınız için yasa gereği kesilen parayı hesabınıza iade işlemini yapacağız."
Dolandırıcılar Ali Eyüboğlu'na banka kayıtlarındaki cep telefon numarasını, ev adresini kredi kartının son dört hanesini söyleyip kartın son kullanma tarihini sorunca Ali Eyüboğlu telefondaki kişinin güvenilirliliğini test etmeye çalıştı.
"Kurumsal numaramızın görünüyor olması lazım ekranınızda. İsterseniz o numaradan arayabilirsiniz beni. İsmim Gürkan Canbolat. Dahili numaram da 4506." yanıtını alan Eyüboğlu numarayı arasa da açan olmadı.
İşte sonra yaşananlar:
Hemen Garanti Bankası'nı arayıp, durumu ilettim. Karşıma çıkan görevlinin özetle söylediği şuydu:
"Maalesef banka bilgilerine bir şekilde ulaşan çeteler var. Ancak ellerindeki bilgiler, hesaplardan para çekmek için yeterli değil. Kart sahiplerini arayıp, o eksik bilgileri ele geçirmek için önce ellerindeki bilgileri söyleyip, güven telkin ediyorlar. O bilgileri alınca da hemen harekete geçip, hesaptan istedikleri çekimi yapıyorlar."
Kaynak: Milliyet