Bu masumlar mı terörist! Bu çocuklar mı katil!

Suriye’de binlerce insanı katleden Esed aleyhinde tek bir söz etmeyen Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib’te bombalardan kaçan masumları terörist olarak ilan etti.

İlhan ÇULHA

Türkiye’nin uluslararası arenada etkili olmasından rahatsız olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’de, Doğu Akdeniz’de ve Libya’da atılan adımları hazmedemediğini bir kez daha itiraf etti. Suriye’de eli kanlı cani Beşar Esed ile Türkiye’yi masaya oturtmak isteyen, Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarına karşı çıkan, “Libya’da ne işimiz var” diyerek darbeci Hafter lehine çalışmalar yürüten Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi de İdlib’te bombalardan kaçan sivilleri hedef aldı.

Bunlar mı eli kanlı!

Parti Meclisi’nde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, ateşkesi bozan Esed’e tek bir söz etmezken, bomlardan kaçarak Türkiye sınırında göç eden Suriyelilere yönelik skandal açıklamalarda bulundu. Kurdukları derme çatma çadırlarda yağmur, çamur ve soğuğa karşı direnen kadınları, çocukları hedef tahtasına oturtan Kılıçdaroğlu, zorlu hava koşulları altında hayat mücadelesi veren insanları terörist ilan etti.

Ülkemize sığınan mültecilere kucak açtığımız için hükümeti olmadık ithamlarla suçlayan Kılıçdaroğlu, şimdi ise Esad’ın sözcülüğü görevini üstlendi. Suriye bölgesinde görüştüğü bir kişinin sözlerini aktaran Kılıçdaroğlu, ‘Daha önce Suriye'den kaçıp Türkiye'ye gelenler sade Suriyelilerdi. İdlib'den gelecek olanların tamamı eli kanlı olan insanlar. Terör örgütü üyeleri. Bu bir milyon kişi Türkiye'ye gelirse asıl felaketi ülke o zaman yaşar’ sözlerine destek vererek, yiyecek lokma dahi bulamayan çocuklara ağır ithamlarda bulundu.

Önce işçilerin parasını öde

Yerel seçim sonrası CHP’li belediyelerde işçi çıkarılmayacağına yönelik namus sözü veren Kılıçdaroğlu, işçi kıyımına ses çıkarmazken, CHP’li belediyelerde asgari ücretin rakamını açıkladı. Aylardır CHP’li belediyelerde maaş alamayan işçilerin eylemine kulak tıkayan Kılıçdaroğlu, yine bol keseden atarak asgari ücretin 2 bin 500 lira olacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını sosyal medyadan eleştiri yağmuruna tutan vatandaşlar, “Sen önce CHP’li belediyelerde aylardır maaş alamayan işçilerin parasını öde” şeklinde tepki gösterdi.