Bu kirli oyunu ancak İslam kardeşliği bozabilir

Son günlerde Kobani bahane edilerek Türkiye bir şiddet arenasına çevrilmek istenmesine bölgenin kanaat önderlerinden tepki geldi. Bölgede yaşayan kanaat önderlerinden Mele Sadullah Ergün, bu kirli oyunları ancak İslam kardeşliği bozabilir dedi.

MUSTAFA KILIÇ

Son günlerde Kobani bahane edilerek Türkiye'nin güneydoğusu bir gerginlik havası mevcut. Kardeşi kardeşe kırdırtmaya çalışan kirli güçlere karşı bölgenin kanaat önderleri halkı uyardı. Neredeyse gördükleri her sakallıyı IŞİD'çi olduğunu söyleyerek hedef gösteren bazı provokatörler bölgeden büyük tepki çekti. Bölgede yaşanan bu gerilimin panzehiri olarak bölgenin kanaat önderleri İslam kardeşliğini gösterdi.

Türkiye Müslümanları olarak uyanık olmamız gerekiyor

Türkiye Müslümanlarının uyanık olması gerektiğini belirten bölgenin kanaat önderlerinden Mele Abdulvasi Yaz şunları söyledi: "Bölge şuan bir buhranla karşı karşıyau2026 Legal ve illegal örgütler çeşitli 'misyonerlik' girişimlerinde bulunuyor. Sırf İslami hassasiyeti olan Kürt halkını İslam'dan uzaklaştırmak için elinden geleni yapıyorlar. Geçtiğimiz günlerde başta Diyarbakır'da genelde bölgede yaşanan Kobani eylemleri bir gerilim yaratma denemesiydi. Bundan dolayı Müslümanlar olarak uyanık olmalıyız. Siyasetçilerimiz ve aydınlarımız bu konuya özellikle eğilmelidirler. Çünkü bazı kirli eller bölgede bir İslamafobyayı yaygınlaştırmaya çalışıyorlar. Bu eylemleri daha da kitlesel hale getirerek Müslüman'ı Müslüman'a düşman etmeye çalışıyorlar. Türkiye Müslümanları olarak uyanık olmamız gerekmektedir."

Bu kirli oyunlarını ancak İslam kardeşliği bozabilir

Bölgenin kanaat önderlerinden Mele Sadullah Ergün"Diyarbakır başta olmak üzere bölgede birkaç gündür huzursuzluk hakim. Bazı karanlık eller Kobani'yi bahane ederek kardeşi kardeşe kırdırtmaya çalışıyorlar. Bölgenin nefes almaması için karanlık güçler ellerinden geleni ardına koymuyor. Türk ve Kürt halkının birlikteliğini kardeşliğini bozmak istiyorlar. Emin olunki Türkiye Kobani'ye silah veya askeri destek verseydi de bu tür olaylar çıkardı. Karanlık güçlerin birlik ve beraberliği bozmak adına yapmaya çalıştıkları bu kirli oyunlarını ancak İslam kardeşliği bozabilir. Müslüman'ı Müslüman'a kırdırtmaya çalışan kirli ittifaklara Kürt-Türk el ele vererek en iyi cevabı verebilir, vermelidir" şeklinde konuştu.