Bu iddia ortalığı karıştırdı!

ABD''nin Suriye''den tamamen çekilmeyi planladığı iddiaları üzerine Trump, "Suriye''de bulunmamızın tek nedeni olan DEAŞ''ı yendik" dedi.

Haberini ABD'li yetkililere dayandıran Reuters haber ajansı, Suriye'nin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmek üzere olduğuna dikkat çekti.

Bu yeni gelişmenin, ABD'li yetkililerin önceki açıklamalardan farklı olarak, bütün Amerikan askerlerinin bir anda çekilebileceğini gösterdiği de ifade edildi.

Haberde, bu adımın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump ile geçen hafta yaptığı telefon konuşmasında, "ABD'nin ortağı YPG/PKK'yı operasyonla tehdit etmesi" üzerine geldiği değerlendirmesi yapıldı.

Erdoğan ve Trump'ın görüşmesinden sonra

Aynı haberi kendi kaynaklarına dayandıran Wall Street Journal gazetesi de, bu adımın ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen haftaki görüşmesinden sonra atıldığını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta terör örgütü DAEŞ'in ömrünün 30 gün kaldığını açıklamıştı.

TRUMP'TAN ÖNEMLİ MESAJI!

ABD Başkanı Donald Trump, "Başkanlığım süresince Suriye'de olmamızın tek sebebi DEAŞ" dedi.

ÇAVUŞOĞLU KATAR’DA SURİYE KONUSUNA DEĞİNMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçtiğimiz günlerde Katar'da bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Suriye'deki son duruma ve Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki YPG/PKK hedeflerine yönelik yapmayı planladığı harekata ilişkin bir soru üzerine Çavuşoğlu, "DEAŞ Suriye'de ve Irak'taki en önemli sorunlardan biri. Türkiye'den daha fazla DEAŞ teröristini etkisiz hale getiren ülke de yoktur. Biz 3 bini aşkını Suriye'de, binden fazlasını Irak'ta olmak üzere 4 bini aşkın teröristi etkisiz hale getirdik." dedi.