Boston Maratonu kana bulandı

ABD'nin Boston kentindeki Boston Maratonu'nun bitiş çizgisi yakınlarında art arda meydana gelen 2 patlamada, 3 kişinin hayatını kaybettiği, 17'si ağır 130'dan fazla kişinin yaralandığı bildirildi. Boston Emniyet Müdürü Edward F. Davis, yaralıların net sayısının ve sağlık durumlarına ait detayların tespit edilme çalışmasının sürdüğünü, net bilgileri bu sabah verebileceklerini söyledi.

Öte yandan, polisin patlamadan önce bölgeye girmeye çalıştığı tespit edilen bir kamyoneti ve siyah sırt çantalı bir kişiyi konuyla ilişkili olarak aradığı iddia edildi.

2 patlayıcı daha bulundu

Amerikalı istihbarat yetkilileri, patlamaların meydana geldiği maraton alanında 2 patlayıcının daha bulunduğunu bildirdi. Yetkililer, patlayıcıların etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

ABD'de 'terör' alarmı

ABD'nin Boston kentindeki maraton sırasında meydana gelen patlamaların ardından ülke genelinde geniş güvenlik tedbirleri alındı. 2 kişinin öldüğü patlamalarda Boston polisi, patlayıcıların türünün tespit edilmesi ve sorumlularının belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

'Kim' yaptıysa hesabını verecek

ABD Başkanı Obama, Boston'daki patlamalara ilişkin "Bunu kimin yaptığını ve neden yaptığını bulacağız ve adalet önüne çıkaracağız" dedi

ABD Başkanı Barack Obama, Boston'daki patlamalarla ilgili İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ve FBI Direktörü Robert Mueller'den brifing almasının ardından Beyaz Saray'da açıklama yaptı.

Olaya müdahalenin ve takibin sürdüğünü belirten Obama, olayla ilgili iç güvenlik ekibinden brifing aldığını, bunun yanında Massachusetts Valisi Deval Patrick ve Boston Belediye Başkanı Tom Menino ile telefonda görüşüp, gerekli tüm desteği vereceklerini ilettiğini kaydetti.

Gerekirse ABD genelindeki güvenlik önlemlerini artıracaklarını bildiren Obama, olayla ilgili tüm soruların cevaplarını bilmediklerini vurguladı.

'KİM'İN YAPTIĞINI BULACAĞIZ

Obama, "Saldırıyı kimin ve neden yaptığını hala bilmiyoruz ve tüm gerçeklere ulaşmadan insanlar hemen bir sonuç çıkarmamalı. Ama şundan bir şüpheniz olmasın ki bunu kimin yaptığını ve neden yaptığını bulacağız ve adalet önüne çıkaracağız" dedi.

FBI olayı "terörist saldırı" olarak değerlendirirken Obama'nın konuşmasında "terör" ifadesini kullanmaması dikkat çekti.