Biri Kandil'den biri Pensilvanya'dan emir alıyor

Rizeliler buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır ve Batman belediyelerinin kendisini karşılamaya gelmemesine tepki gösterdi. Karşılamaya gelmeyen başkanların emri Kandil'den aldığını belirten Erdoğan, 'Biri emri Kandil'den biri de Pensilvanya'dan alıyor' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Rizeliler Buluşuyor Programı'nda konuştu.
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
Yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanı olmuş şahsıma, yüzde 50 oyla ülkeyi yöneten iktidara, onun kadrolarına karşı bitmek tükenmek bilmeyen bir kinle saldırıyorlar. Sorsanız tarafsızlar, sorsanız objektif davranıyorlar ama hepsi amigo, amigo.
Bu millet Kabe'nin neresi olduğunu 7 haziran'da gösterecektir.
Sırça köşklerde değil, kerpiçten, taştan, ahşaptan evlerde yetişmiş, kolejlerde değil imam hatip okulundan yetişip gelmiş, mahalle okullarından eğitim görmüş insanların buralara gelmiş olması biliyoruz ki onları rahatsız ediyor. Yeter ki bu milletin daha çok evladı siyasetten, diplomasiye kadar her alanda başarıyla görevini yürütsün. Varsın onlar kusura bakmasınlar rahatsız olsun, hiç önemli değil. Bizim için bu millete hizmetkar olanlar önemli.
Rize iktidarımız döneminde tarihinde görmediği yatırımları gördü.
Sırada, Artvin - Rize Havalimanı var. Şimdi bunun adımı atılıyor.
Türkiye'nin tarihinde milletin temsilinin bu kadar yaygın olduğu bir dönem yaşanmadı.
Evdeki beyaz eşyadan araca her şeyde bir yenilmee var. Bu Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösteriyor. Gücümüzün tek kaynağı milletimizdir.
Türkiye'nin artık parlamenter sistemle yoluna devam etme imkanı kalmadı. Başkanlık sistemi için şartlar olgunlaştı.
Bakıyoruz geçmişte Başkanlık Sistemi vaat eden muhalefet bile şimdi parlamenter sistemde ısrar ediyor.
AK Parti kapatılacak, ana muhalefetin başındaki zat "İyi ki Ankara'da yargıçlar var" diyordu.
Milletin hayrına hiçbir meselede bir araya gelemeyenler, söz konusu biz olunca hemen can ciğer oldular. 10 Ağustos'ta da milletten cevaplarını aldılar. 7 Haziran'da da alacaklar.
Biri emri Kandil'den biri de Pensilvanya'dan alıyor. Bunlar hep eski Türkiye'nin hesapları.