Bir ülke daha sapkınlara geçit vermiyor!

Tüm dünyada gençleri ve çocukları etkisi altına alan, yaygınlaşmaya başlayan LGBT+ sapkınlarına karşı güçlü devlet kurumları toplumun ahlakını korumak adına adımlar atmaya devam ediyor. Çin yönetimi de bu düşünceye müsaade etmiyor.

Aile ve toplum ahlakını hedef alan LGBT sapkınları her yere yayılmaya devam ederken bazı devletlerden bu zihniyetle mücadele adına sert kararlar gelmeye başladı.

İki hafta önce Rusya'da devlet başkanı Vladimir Vladimiroviç Putin tarafından imzalanan kararnamaye göre; cinsiyet değişikliği için ameliyat yapılamayacak ve hormon tedavisi yapılmasına izin verilmeyecek.

Ülkede halihazırda cinsiyet değişikliği yapmış kişilere de çeşitli kısıtlamalar getirilecek ve söz konusu vatandaşların evlilikleri geçersiz sayılarak evlat edinemeyecekler.

Bir darbede Çin'den geldi

LGBT lobisine karşı sert kararlar alan diğer bir ülke ise Çin oldu.

LGBT lobisine karşı büyük mücadele veren Çin'de yeni yasaklar devreye sokuldu.

Pekin yönetimi devreye yeni soktuğu yasaklarla eşcinsellerin evlat edinebilmesini, LGBT yürüyüşünü ve medyada eşcinsel rollerin olmasını yasakladı.

Geçtiğimiz yıllarda da 'topluma kötü örnek olduğu' gerekçesi ile LGBT lobisine karşı düzenlemeler yapan hükümet, bazı televizyon içerikleri yasakladı ve programlarında 'efemine (kadınsı) tarza sahip' erkek sunuculara yer verilmemesi kararı aldı.

Pekin yönetimi aynı zamanda gençleri şöhret ve zenginliğe yönelten yayınlara da yasak getirerek bunların yerine medyada Çin kültürünü teşvik eden yayınlar yayımlanmasını talep etti.

LGBT'liler zorunlu terapi

Çin hükümeti geçtiğimiz yıllarda da LGBT bireyin, "dönüşüm terapisine" tabi tutulmasını kararlaştırmış ve 2017 yılında ülkede LGBT'lilere destek ve danışmanlık hizmetleri sunma gibi faaliyetlerde bulunan Pekin LGBT Merkezini de kapatmıştı. Hükümet, 2021 yılında ise sosyal medya platformu WeChat'teki LGBT hesapları da silmişti.

Bu düzenlemelere yenilerini ekleyen Pekin yönetimi LGBT bireylerin evlat edinebilmesinin önüne geçilmesine, ülke genelinde LGBT yürüyüşlerinin düzenlenmesinin yasaklanmasına ve televizyondaki dizi ve filmlerde artık eşcinsel rollere yer verilmemesine karar verdi.