BEYRUT KASABI VEFAT ETTİ(!)

Dün ölen Eski İsrail Başbakanı, Sabra ve Şatilla katliamının başsorumlusu, Beyrut kasabı Ariel Şaron'un ölümünü Bugün TV çok ilginç bir manşetle duyurdu.

2006'dan bu yana komada olan, Ariel Şaron'un ölümü iç ve dış basında gündem maddesi oldu. Katliam lekeleriyle kirli mazisinin sık sık bültenlerde geçtiği katilin ölüm haberini Cemaate yakınlığıyla bilinen Bugün TV 'Ariel Şaron Vefat Etti' manşetiyle duyurdu. Elinde mazlum kanıyla ölen Şaron için vefat etti sözcüğünü kullanan Bugün TV'nin yanı sıra Today's Zaman ise Şaron'un ölüm haberinde 'çığır açan' kelimesini kullanarak şaşkınlığı bir kat daha arttırdı. Gelen tepkiler üzerine ise haber metnini değiştirmek zorunda kaldı.

Sabra ve Şatilla Katliamı

16 Eylül 1982 tarihindeİsrail yanlısı aşırı sağcı Hristiyan Falanjist milislerin Batı Beyrut'ta Sabra ve Şatilla adındaki Filistin mülteci kamplarını basarak çocuklar dahil binlerce (700 ile 3500 arasındadır) kişiyi katletmesi tarihlere Sabra ve Şatilla katliamı olarak geçmiştir. Katliama göz yuman İsrail'in eski Başbakanlarından-dönemin savunma bakanı-Ariel Şaron'dur.