BEM-BİR-SEN taleplerini açıkladı

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesi düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Neşat GÜNDOĞDU/ANKARA

Özellikle son 4 yıldır vatan mücadelesinin emek ve ekmek mücadelesinin önüne geçtiğini belirten Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Vatan olmazsa, ortada ne emek kalır ne de ekmek kalır. Yanı başımızda Suriye'de yaşananlar vatanımızın kıymetini anlamamız açısından bizim için ibretlik bir örnek olmuştur. Geçen yıl 15 Temmuz'da vatan mücadelesi verdik, şimdi sıra emek mücadelesinde." dedi.

"Ülke ekonomisi ciddi zarar görmedi"

Turbay, "Hamdolsun, bütün bu zorlu süreçleri, ihanet dolu badireleri sağ salim atlattık ve şu cennet vatanımızda hürriyet içinde yaşamaya devam ediyoruz." derken, "Yaşadığımız onca sıkıntıya rağmen şükürler olsun ülke ekonomisi ciddi bir zarar görmedi, piyasa çökmedi. Bu yılın ilk çeyrek verilerine bakıldığında da üretim ve ihracat değerleri istikrarlı bir büyüme sürecine işaret ediyor. Bu kadar vahim hadise yaşayıp da ekonominin ciddi ölçüde sarsılmamasını Rabbimizin bir lütfu olarak görüyorum. Peki vatan mücadelemiz bitti mi? Elbette hayır. Vatanımıza göz diken, istiklalimize kast eden onca düşman varken, bu mücadelemiz her daim sürecektir. Anbean teyakkuzda olmaya devam edeceğiz. Her saldırıya karşı dirençli ve tetikte olmayı sürdürecek ve bu şekilde yaşamayı öğreneceğiz." şeklinde konuştu.

"Çalışanların haklarını koruyacağız"

Sendika olarak vatan müdafaasında verdikleri mücadeleyi şimdi de emek ve ekmek konusunda vereceklerini vurgulayan Turbay, şöyle devam etti: "Toplu sözleşme görüşmeleri için hizmet kolumuza ait bütün taleplerimizi hükümete ilettik. Şimdi de yetkili sendika olarak görüşme masasındaki yerimizi alacağız ve çalışanlarımızın hakları için kıyasıya mücadele edeceğiz. Umuyoruz ki hükümetimiz çalışanların gelirleri ve yaşama standartları konusundaki yetersizliği görür ve taleplerimizle ilgili cömert davranır. Bu Toplu Sözleşme dönemi için hazırlamış olduğumuz talepler; genelde kamu çalışanlarının, özelde ise yerel yönetim çalışanlarının idari, mali, hukuki, sosyal ve özlük haklarının belirlenmesinde ve uygulanmasında, mevzuattan kaynaklanan olumsuzlukları işaret ettiği gibi, ülkemizin sağlıklı bir çalışma barışına kavuşmasına katkı sunmayı da hedeflemektedir. Sendika olarak, çalışma barışını, sosyal barışın sağlanması adına vazgeçilmez görmekteyiz."

Vatandaşın hayatı boyunca ihtiyaç duyduğu hizmetlerin kahir ekseriyetinin belediyeler tarafından karşılandığına işaret eden Turbay, toplu sözleşme taleplerini de sundu.