BEM-BİR-SEN başörtü yasağının kalkacağından ümitli

HÜKÜMET ile kamu çalışanları arasında 1 Ağustos tarihinde başlayacak olan toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde taleplerini açıklayan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) önceliği yeni anayasa çalışmaları ve kamuda kılık kıyafet yasağının kaldırılmasına verdi. Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Yeni anayasa ile kamuda kılık kıyafet yasağının kaldırılacağını ümit ediyoruz" dedi.

KENAN ADEM KIZILAĞIL (ANKARA)

Kurumlarda yapılan toplu sözleşmeden faydalanmak için tıpkı işçi sendikalarında olduğu gibi yürürlükte olan Dayanışma Aidatı alınması uygulamasının kaldırılması yönünde başlatılan tartışmalara, 2013 yılı taleplerinde net bir dille karşılık veren Bem-Bir-Sen, bu uygulamanın kaldırılmasının sendikacılığın ve yetkili sendika kavramlarının bitirilmesi anlamı taşıyacağını açıkladı.

İtfaiyeciler şehit sayılsın

Bem-Bir-Sen'in bu yıl masaya koyacağı talepleri arasında, görevi başında iken hayatını kaybeden itfaiye çalışanlarının 'şehit' sayılması, her gün yüzlerce cenaze ile uğraşan ve psikolojik olarak çok yıpranan mezarlık çalışanlarına 'yıpranma payı' verilmesi de var.

Emeklilikte düzenleme yapılmalı

Emekli olmak isteyen ancak yaşa takıldığı için emekli olamayan kamu çalışanlarının tıpkı işçilerde olduğu gibi emekli aylığı alamasa bile, emekli ikramiyelerinin ödenmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "Emekliliği hak etmeden kamudan ayrılanlara da kamuda geçirdikleri süre ölçüsünde emekli ikramiyesi verilmelidir" denildi.

Sendikalı olmayanlara düzenleme şart

Sendikanın 2013 yılı taleplerine ilişkin açıklamalarda bulunan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, özellikle kimi çevreler tarafından gündeme getirilmeye çalışılan dayanışma aidatının kaldırılması konusuna değindi. Turbay, "İşçi sendikalarında olduğu gibi, yetkili sendikanın üyelerine elde etmiş olduğu hak ve kazanımlardan, diğer sendika ve hiçbir sendikaya üye olmayan çalışanların yararlanma koşulları belirlenmelidir" dedi.