Bel ağrısı neden olur? Tedavisi nedir ve nasıl geçer?

Çeşitli nedenlerden dolayı insanlar bel ağrısı rahatsızlığı yaşayabilirler. Peki Bel ağrısı neden olur? Tedavisi nedir ve nasıl geçer? Bazen soğukta kalmak bazen ise ağır bir yük taşımak bel ağrısına sebebiyet verebilir. Bu durumda yapılması gereken evde tedavi yöntemleri olmakla birlikte bir hekim kontrolünde tedavi olmak en doğrusudur. İşte bel ağrısı hakkında bilinmesi gerekenler...

Çeşitli nedenlerden dolayı insanlar bel ağrısı rahatsızlığı yaşayabilirler. Peki Bel ağrısı neden olur? Tedavisi nedir ve nasıl geçer? Bazen soğukta kalmak bazen ise ağır bir yük taşımak bel ağrısına sebebiyet verebilir. Bu durumda yapılması gereken evde tedavi yöntemleri olmakla birlikte bir hekim kontrolünde tedavi olmak en doğrusudur. İşte bel ağrısı hakkında bilinmesi gerekenler...

Bel ağrısının sebepleri Ağır kaldırma, Kemik erimesi, Kireçleme, Kas spazmları, Kaslarda meydana gelen kasılma, Omurgadaki disklerde oluşan baskı, şişme, bozulmalar. Bel fıtığı, mesane ya da böbrek enfeksiyonları, Omurga kısmında bulunan tümör, Uzun zamanlı ayakta durma, Uyku bozukluğu, fazla kilo, Hareketsizliğe bağlı bel kaslarında oluşan zayıflama sayılabilir. Bel ağrısı problemi yaşıyorsanız bir fizik doktoruna görünebilirsiniz. Bel ağrısına ne iyi gelir evde çözüm

Bel ağrısı ağrılarını birazda olsa azaltacak evde uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemler size yardımcı olabilir;

Lahana yaprakları doğal bir ağrı kesicidir. Bir tencerenin içinde kaynattığınız birkaç yaprak lahana yaprağını bir tülbentle sarıp, ağrılı bölgeye uygulamanız bel ağrınızı birazda olsa hafifletecektir. Ağrılı bölgeye sıcak su torbası ya da sıcak bir havlu koymak ağrıların azalmasına yardımcı olur. Zencefil yağını bel bölgesinde ağrılı bölgeye masaj yaparak uygulamak ağrınızın azalmasına yardımcı olur. Birçok faydası bulunan hindistan cevizi yağı bel ağrısı sorunlarına iyi gelir. Kas ağrılarını azaltarak dokuların rahatlamasına yardımcı olur. Hindistan cevizi yağını ağrılı bölgeye masaj yaparak uygulamanız yeterli olacaktır. Doğal bir ağrı kesici olan hint yağı ağrının azalmasına yardımcı olur. Ağrılı bölgeye yağı emene kadar 10 dakika masaj yaparak uygulamanız yeterli olacaktır. Papatya çayı kasları gevşetme özelliği ile bel ağrısına neden olan gerilmiş dokuyu rahatlatır ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur.

Bel ağrısı oluşumunu engellemek için otururken, ağır kaldırırken, bir şey çekip iterken belinize yüklenmeden hareket etmelisiniz. Özellikle yerden bir şey alırken belinizden eğilmeden dizlerinizin kırarak çöker pozisyonda almaya özen gösterin.

Evde yapabileceğiniz basit egzersizlerle de bel ağrılarınızı azaltabilirsiniz. Belinizi çok zorlamadan bel kaslarını güçlendirmek için yapacağınız doğru bir egzersiz programını bel sağlığı için faydalı olacaktır. Yapacağınız kısa yürüyüşler, esneme hareketleri, yüzme gibi egzersizler rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

BEL FITIĞINDAN KORUNMASI İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

A) Sırt üstü yatarken önce bir bacağınızı 90 derece kaldırınız. Sonra aynı hareketi diğer bacağa uygulayınız.

B) Bacaklarınızı uzatarak sırt üstü yatınız. Bir dizinizi kırınız. O dizinizi elleriniz ile kavrayıp göğsünüze doğru çekerken diğer bacağınızı yere yapıştırınız. Aynı hareketi diğer bacakta tekrarlayınız.

C) Sırt üstü yatarak dizlerinizi kırınız. Ellerinizi dizleriniz üzerinde kenetleyip göğsünüze doğru çekerken başınızı dizlerinize değdirmeye çalışınız.

D) Ellerinizi dizlerinizin üzerinde kenetleyip bacaklarınızı göğsünüze çekiniz. Bu durumda içinizden 10'a kadar sayınız. Bu esnada omuzlarınızı yerden kaldırmayınız. Daha sonra kollarınızı ve ayaklarınızı serbest bırakınız.

İLGİLİ HABERLER Dudak morarması neden olur? Nasıl geçer? Reflü nasıl geçer? Tedavi yöntemleri nelerdir? Burun tıkanıklığı nasıl geçer? Fondöten lekesi nasıl geçer? Göz kuruluğu neden olur? Nasıl geçer? Diş ağrısı nasıl geçer? Tedavisi nelerdir? Dudak uçuğu neden olur? Nasıl geçer? Ses kısıklığı nasıl geçer? Tedavisi nedir? Sivilce izleri nasıl geçer? Evde tedavi yöntemleri nelerdir? Hıçkırık tutunca ne yapmalıyız? Hıçkırık nasıl geçer? Yüksek ateş nasıl geçer? Ateşi düşürmenin yolları nelerdir? Boğaz ağrısı neden olur? Nasıl geçer? Karın ağrısı neden olur? Nasıl geçer? Tedavi yöntemleri nelerdir?