Bayramı çocuklara zehir ettiler

Sivas'ın Kangal ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri sırasında ilçe emniyet müdürü ile beden eğitimi öğretmeni arasında gerginlik yaşandı. Böyle bir günde yaşanan gerginlik sebebiyle çocuklar ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Kangal öğretmen evi önünde düzenlenen törende Beden eğitimi öğretmeni Bahattin Akgül ve öğrencilerinin gerçekleştirdiği spor gösterileri kapsamında kırılan tahta parçasının İlçe Emniyet Müdürü Faruk Bilen'in, çocuğuna geldiğini ileri sürerek beden eğitimi öğretmeni Akgül'e tepki gösterdi.

Öğretmene yönelik kullanıldığı öne sürülen hakaret içeren ifadeler sonucu ikili arasında çıkan ve sonrasında birçok polis ve öğretmenin dahil olduğu arbede sırasında bazı çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi. İlçe kaymakamı ve protokol mensuplarının önünde yaşanan olayda çocuklarıyla töreni seyretmeye gelen vatandaşlar büyük bir üzüntü ve tedirginlik yaşadı. Kaymakam Savaş Konak ve diğer protokol mensupları hakaret ve saldırıya maruz kaldığını belirten beden eğitimi öğretmeni Bahattin Akgül ile olaya tepki gösteren öğretmen ve vatandaşlardan bir kısmını öğretmenevi binasına çağırarak yatıştırmaya çalıştı.

Öğretmenevi önünde toplanan çok sayıda vatandaş, "Bu ne rezalet! 23 nisan çocuk bayramı çocuklarımıza zehir edildi" diyerek tepkilerini gösterdi. İlçede daha önce de 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen programda başörtüsünden dolayı öğretmenlere zehir edilmiş, kimi işgüzar yöneticiler tarafından başörtülü öğretmenler tören alanından ve salondan çıkartılmıştı.

Eğitim-Bir-Sen'den kınama

23 Nisanda Kangal'da yaşanan üzücü olayın ardından ilçeye gelen Eğitim Bir Sen Sivas temsilcisi İlhan Karakoç, Ayhan Erkan Ortaokulu beden eğitim öğretmeni Bahattin Akgül'ün, Emniyet Müdürü Faruk Bilen'in utanç verici davranışlarına maruz kalmış olduğu olayı kınayarak tepkilerini dile getirdi. Karakoç, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramının ruhu sevgi, kardeşlik ve dostluk içinde kutlanması ve çocuklarımıza bu duyguyu en güzel şekilde vermeyi amaçlamaktadır. Ancak Kangalımızda yaşanan tatsız olay bu güzel güne gölge düşürmüştür" dedi.

Emniyet Amiri'nden öğretmene tehdit

Karakoç, "özellikle emniyet amirinin daha sonra kaymakamın yanında öğretmenimizi tehdit ederek 'seni vururum' tarzında cümleler kurmasını da nefretle kınıyor bu üslubun bu kutsal mesleğe yakışmadığını düşünüyoruz. Nihayetinde polisleri de yetiştiren biz öğretmenleriz, kaymakamları, sayın valileri, başbakanları ve cumhurbaşkanlarını da eli öpülesi öğretmenler yetiştiriyor. Tabi Sivas Eğitim Bir Sen olarak bu olayın takipçisi olacağımızı bir kez daha ifade ederek sayın başbakanımızın değişik vesilelerle söylediği ve son seçimlerde de sık sık tekrarladığı 'biz bu halkın efendisi değil hizmetkarıyız' cümlesini çok anlamlı ve değerli bulduğumuzu belirtmek gereği duyuyoruz" diyerek yaşanan olayın yanlışlığına dikkat çekti.

(ORHAN ÜNGÖR / SİVAS)