Bayram sonrası altın ve döviz yükselişe geçti!

Bayram sonrası piyasalarda hareketlilik devam ediyor. Gram altın 2500 liraya kadar yükselirken, dolar kuru dün 32,80 TL seviyelerine çıktı ve bugün 32,86 TL civarında işlem görüyor. Euro ise 35,25 TL bandında işlem görüyor.

Avrupa'daki merkez bankalarının faiz indirimleri, doları güçlendirirken euro, sterlin ve yenin değer kaybetmesine yol açtı. Bu durum riskli varlıklar üzerinde yükseliş etkisi yarattı.

Piyasalarda altın fiyatları şu şekilde:

Gram altın 2.496 TL

Çeyrek altın 4.048 TL

Yarım altın 8.121 TL

Cumhuriyet altını 16.450 TL

ONS altın 2.363 dolar

Döviz kurlarında yükseliş trendi devam ediyor

Bayram sonrası döviz kurlarında yükseliş trendi devam ediyor. Dolar kuru, bayram tatilinin ardından 32,50 TL seviyelerinden 32,80 TL'ye yükselmiş ve bugün 32,86 TL civarında işlem görüyor. Euro ise 35,25 TL'den işlem görmeye başladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra'ya uçarak yatırım bankaları JP Morgan, Deutsche Bank ve Dome Group tarafından organize edilen toplantılarda portföy yatırımcıları, küresel yatırım fonları ve kredi derecelendirme kuruluşlarıyla bir araya gelecek.

Bakan Şimşek, dezenflasyon konusunda önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'nin enflasyonun keskin bir düşüş sürecine girdiğini belirten Şimşek, enflasyonun önümüzdeki yıl onlu seviyelere, bir sonraki yıl ise tek haneli seviyelere gerileyeceğini öngördü.

Piyasada önümüzdeki hafta Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı takip edilecek. TCMB'nin politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutması bekleniyor.