Batı Müslümanlara karşı kötü niyetli

İslam karşıtlığının son kurbanları ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde yaşayan 3 Müslüman genç oldu. Sosyolog Prof. Dr. Mazhar Bağlı, "ABD'de yaşanan bu elim olay Batı'nın bize karşı kötü niyet sahibi olduğunu gözler önüne seriyor" dedi.

Neslihan Önder / İstanbul

Batı medyasının kasten oluşturduğu İslamofobik algılar, Müslümanlara karşı artık ciddi bir tehdit oluşturmuş durumda. İslam karşıtlığının son kurbanları ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde yaşayan 3 Müslüman genç oldu. 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed İslam karşıtı bir terörist tarafından vahşice katledildiler. Ancak ne yazık ki ölenler Müslüman olunca Batı medyasının ilgisini çekemedi.

Şiddet Müslüman algılarının bir sonucu

Sosyolog Prof. Dr. Mazhar Bağlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Avrupa ve ABD'de insanlar belli kriterlere göre damgalanıyor. İnsanlar, yalnızca Batılı bir takım değerleri kabul ettiği zaman insan olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla ABD'de yaşanan bu elim olay Batı'nın bize karşı kötü niyet sahibi olduğunu gözler önüne seriyor. Şiddet, Müslümanlarla ilgili oluşturdukları algının doğal bir sonucu. Aslında Müslümanlara karşı kindarca bir tutum içerisinde olmaları sadece bir ayrımcılık problemi değil temel insani bir krizdir. ABD'de ölen 3 Müslüman'ın Batı medyasında yer bulmamasının nedeni bu gençlerde Batı insanında var olması gereken özelliklerin olmamasıdır." dedi.

Medya ikiyüzlü davranıyor

Uluslar arası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, ABD'deki bu trajedinin Batı'nın bu tarz radikal, İslam karşıtı eylemler için tedbir almamasının bir sonucu olduğunu söyledi. İşbilir, yaptığı açıklamada "İslam dünyası bu konuda tedbir almadığı için bugün bu acı hadiseyle karşı karşıyayız. Amerika'da 3 Müslüman'ın hunharca katledilmesi sonucu Batı medyası ve bizdeki İslamofobik medyanın tavrı ilgi çekiciydi. Charlie Hebdo sonucu kınama yarışına giren çevrelerin bu olay karşısında susması, Müslüman canına değer verilmediğini gösteriyor. Bu konuda İslam dünyasının Batı'ya karşı ciddi bir tavır sergilemesi gerekli" dedi.