Batı isteyince medya Suriye'yi gördü

Yüz binden fazla insan Suriye'de katledilirken sessiz kalan ana akım medya, ABD ve İsrail isteyince Suriye konusunu gündemine almaya başladı. Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Dr. Mehmet Doğan: 'İsrail'in ana akım medya üzerinde büyük bir sermaye gücü bulunuyor" diye konuştu.

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Suriye'de milyonlarca insan mülteci durumuna düşüp yüzbinlerce insan katledilirken sessiz kalan ana akım medya, ABD ve İsrail isteyince Suriye konusunu gündemine almaya başladı. Medyanın takınmış olduğu bu ikiyüzlü tavra tepkiler büyüyor.

Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan, "İsrail'in ana akım medya üzerinde büyük bir sermaye gücü bulunuyor" dedi. Aktivist Hülya Şekerci ise "Bu drama kör ve sağır kalan medyanın, askeri müdahale konusunda anti emperyalistmiş bir tutum içine girmesi gerçekten acınası bir durum" diye konuştu.

Esad Suriye'yi bitirdi

Türkiye Yazarlar Birliği Kurucularından ve Onursal Başkanı Dr. Mehmet Doğan, Suriye'de yaşananların bir ülke için sıfır noktası olduğunu ifade ederek, "Suriye kendi toprakları hakkında karar veremiyor ve yabancıların müdahalesine ihtiyaç duyuyor. Bu bir ülke için üzücü bir durum. İç savaş felaket bir durum. İnsanlar yok ediliyor, çocuklar ve kadınlar ölüyor. Ülke işgal edilse bile bu kadar vahim olmazdı. Ama Esed en büyük felaketi yapmayı başardı" dedi.

Ana akım medya iki yüzlü

Türkiye'deki ana akım medyanın çifte standart uygulamasını eleştiren Doğan, "Bu medya kuruluşları Batı'nın belli merkezleri tarafından kontrol altında tutuluyor. Batı, hangi yöne giderse, medya kuruluşları da ona göre hareket ediyor. Bu yeni bir şey değil, her zaman takındıkları tavırları tekrar ediyorlar. Binlerce insan ölünce sessiz kalırlar, Batı emir verdiği zaman harekete geçerler" diye konuştu.

İsrail'in emrini yapıyorlar

İsrail'in ana akım medya üzerinde büyük bir güce sahip olduğuna dikkat çeken Doğan, "İsrail'in büyük bir sermaye gücü bulunuyor. Bu gücü gerektiği zamanlarda kullanıyorlar. Belli kuruluşlar gerçekleri görmezden gelip, ardından bazı merkezlerden gelen emir doğrultusunda hareket ediyorlar" şeklinde konuştu.

Esed'in yanında anti emperyalist olunmaz

Kendi insanını katleden Esed'in yanında yer almakla anti emperyalist olunamayacağını vurgulayan aktivist Hülya Şekerci, "Burada masum bir tavır olduğunu düşünmüyorum. İnsanların kanı üzerinden çıkar kazanmaya çalışanları şiddetle kınıyorum" dedi.

Medyanın haline acıyorum

Suriye'de insanlık dramı yaşanırken medyanın bu konuyu görmezden gelmesini sert bir dille eleştiren Yazar Hülya Şekerci, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Sorumlu gazetecilik yapılan bir yerde üç yıldır Suriye gündemin birinci maddesi olmalı. Çünkü orada bir insan hakları ihlali söz konusu. Bu drama karşı kör ve sağır kalan medyanın, askeri müdahale konusunda anti emperyalistmiş gibi bir tutum içine girmesi gerçekten acınası bir durum."

Batı'nın iki yüzlü olması yeni değil

Batı'nın iki yüzlü tutumunun artık yabancılanmadığını belirten Şekerci, "Batı sadece Suriye'de değil, Bosna ve Kosova gibi Müslümanların yoğunlukta yaşadığı yerlerde bu iki yüzlü tavrını gösterdi. İnsanlar ölüyor, ülke heder oluyor, yaşam tamamen siliniyor sonra müdahaleye karar veriyorlar. Bu tutumun masum olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.