Başkomutan Sefer namazı kılıp yola çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, ihanet şebekesinin kaldıkları otele suikast timi gönderdiği saatlerde yaşananları anlattı.

Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın abdest alıp 2 rekat sefer namazını kılarak, milletinin arasına dönmek üzere yola çıktığını söylediu2026

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Marmaris'te CumhurbaşkanıErdoğan ile birlikte olan Enerji Bakanı Berat Albayrak A Haber canlı yayınında o geceyi anlattı. Bakan Albayrak, "Cumhurbaşkanımız o gece darbe girişimini haber aldıktan sonra besmele çekti ve hemen abdest alarak 2 rekat sefer namazını kıldıktan sonra o geceyi yönetti." dedi.

Bakan Berat Albayrak, o gece ilk olarak Başbakan ile konuştuklarını belirterek, şöyle devam etti: Cumhurbaşkanımızın darbe girişimini öğrendiğinde ilk tepkisi gayet güçlü ve sakindi. Beklenildiği gibi bir tepki vermedi sadece dinledi. Tüm aile olarak gayet cesur ve rahat bir süreç geçirdik. Cenabı Allah'a hamd ediyorum bu süreci bu şekilde atlatabildiğimiz için. Buna muhatap olmakta ayrı bir muhabbet meselesi. Cumhurbaşkanımıza milyonlarca insanın muhabbeti var. Onların duasıyla atlattık. Cumhurbaşkanımız o gece besmele çekti ve 2 rekat sefer namazını kıldı ve sonra o geceyi yönetti. 3 helikopter üzerimizde keşif uçuşu yapıyordu. Hasan Doğan bey de büyük bir kahramanlık gösterdi. Biz alternatifleri değerlendirdik. Hasan Bey'den o arada gerekirse sizi Yunan adalarına götürebiliriz diye bir teklif geldi ve Cumhurbaşkanımız bu duruma tepki gösterdi. Eş zamanlı birçok talimat verildi. Verilen bütün talimatlar Cumhurbaşkanımızın liderliğini ve bu liderliğinin ferasetle beslendiğini ortaya koydu. Biz 4 tane yere alternatif oluşturduk. Cumhurbaşkanımız nereye gideceğine uçak kalktıktan sonra karar verdi. Uçak havada belli bir süre gittikten sonra son dakikada İstanbul'a gideceğini söyledi. Liderlik riskli anlarda doğru karar verebilmek ve yönetebilmektir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu özelliğe sahip. Bunun temelinde halkın sevgisi ve desteği var."