Başkanlığa ''evet''

MAK Danışmanlığın son anketinin sonuçlarına göre; 2015 Haziran seçimlerinde milletin iradesinin AK Parti''den yana. Millet Başkanlık sistemine ve Yeni anayasaya da tam destek veriyor. AK Partili seçmenlerin yüzde 75.5''i, HDP''li seçmenlerin ise yüzde 85.5''i Başkanlık isterken CHP ve MHP''li seçmenler eski sistemin devam etmesini istiyor.

EZGİ ÇELİKANKARA

MAK Danışmanlık tarafından 03-08 ŞUBAT 2015 tarihinde 30 büyükşehir, 14 il, 120 ilçe de 5.454 kişi ile yüz yüze görüşmelerle 2015 Şubat ayı Türkiye Gündem Araştırması yapıldı.

'Yarın genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?' gibi çeşitli sorular yöneltildiğinde araştırma sonuçları, AK Parti'nin toplumsal desteği en yüksek olan parti olduğunu gösterdi.

AK PARTİ BİRİNCİ

7 Haziran'da yapılacak olan 2015 Genel Seçimleri için geri sayım başladı. MAK Danışmanlık Şubat ayı sonuçlarına göre 'Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?' sorusuna kararsızlar dağıldığında iktidar partisi olan AK Parti'nin yüzde 47,6 oy ile bariz üstünlüğü dikkat çekti. Araştırma sonuçları Ak Parti'nin uzun iktidar sürecine rağmen yıpranmadığının muhalefet partilerinin ise muhalefeti iyi değerlendiremediklerini açık kanıtı olarak görülüyor.