Başkan Trump oldu... ABD'de şimdi neler olacak?

ABD'nin yeni başkanı olarak Trump'ın seçilmesinden sonra Trump ile görüşen tek Türk gazeteci olan gazetemiz ABD temsilcisi Yusuf Serçe ilk değerlendirmesini Milat'a yazdı.

Trump'ın seçilmesi herkes gibi beni de şaşırttı. Evet, daha ilk çıktığı andan itibaren Cumhuriyetçi Parti adayı olacağını yazılarımda da paylaştığım gibi biliyordum, çünkü Trump'ın söylemlerinin onların hislerine tercüman olduğunu hem biliyor hem de görüyordum.

Hoş Demokratlar da bu söylemlerden rahatsız değillerdi ama işte 'diplomatik' yaklaşıyorlardı. Yine de kendisini Başkan yapacak kadar etkili olabileceğini sanmıyordum. Çünkü kendi partisi bile destek olmuyordu.

Halkın dediği oldu nihayet. Bundan sonra Türkiye için ve de Trump'ın hedef aldığı müslümanlar, hispanikler ve diğerleri için nasıl bir gelişme olacak hep beraber göreceğiz. Lakin ilk yaptığı konuşmada beklediğim gibi sıcak ve kucaklayıcı beyanlarda bulundu.

Türkiye için, Trump'un başkanlığı 15 Temmuz desteği ve Erdoğan'a bakışı ve de FETÖ'nün üzerine gitme olasılığı olumlu olmakla beraber PYD ve Rusya ittifakı fikri bizi zorlayacak gibi. Öte yandan Netanyahu ile görüşüp İsrail'e desteğini bildirmesi de başka bir gerçek olarak bizi bekliyor.

Ama tıpkı Cumhurbaşkanımızın dediği gibi "refleks, tepki siyaseti gütmek yerine kendi siyasetimizin arkasında durduğumuz" sürece eminim Trump da aynı noktaya gelecektir. Başta Amerikan halkı olmak üzere tüm dünyaya hayırlı olsun.

YUSUF SERÇE

MİLAT GAZETESİ ABD TEMSİLCİSİ