Başkan Erdoğan'ın İsrail hamlesine yüzde 82,7 destek!

Gazze'de işlenen soykırım suçlarıyla ilgili olarak İsrail'in savaş suçlarına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) taşıma çağrısı, toplumda yüzde 82,7 oranında destek buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gazze'de işlenen soykırım suçlarına ilişkin olarak Türkiye'nin İsrail'i Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıma kararı, yapılan bir kamuoyu araştırmasında geniş bir destek buldu. Areda Survey tarafından 28 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırmaya göre, 1752 kişiye yöneltilen "Sizce Türkiye, İsrail'i Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesine götürmeli midir?" sorusuna katılımcıların yüzde 82,7'si olumlu yanıt verdi.

Siyasi tercihlere göre destek oranları da detaylandırıldığında, AK Parti ve MHP seçmeninin yüzde 99'unun üzerinde destek verdiği belirtilirken, CHP, İYİ Parti ve Yeşil Sol Parti (DEM Parti/HDP) seçmenlerinin de sırasıyla yüzde 64, yüzde 64,9 ve yüzde 76,4 oranlarında destek sağladığı görüldü.

Araştırmada Filistinli direniş örgütlerinin İsrail'e karşı mücadelesine de yer verildi.

"Sizce başta Hamas olmak üzere Filistinli örgütler İsrail’e karşı verdikleri mücadelede haklılar mı?" sorusuna katılımcıların yüzde 79,9'u olumlu yanıt verirken, AK Parti ve MHP seçmenlerinde bu oran yüzde 97'ye kadar yükseldi.

Batılıların samimiyetsizliği eleştirildi

Amerika ve Avrupa ülkelerinin insan hakları konusundaki tutumlarıyla ilgili sorulan bir diğer soruda ise katılımcıların yüzde 86,6'sı, bu ülkelerin insan hakları konusundaki samimiyetsizliğini ve diğer devletleri baskılamak için kullanma eğilimlerini eleştirdi. Bu sonuçlar, toplumun genelinde Amerika ve Avrupa ülkelerine karşı eleştirel bir bakış açısının hakim olduğunu göstermektedir.