Başkan Erdoğan paspastan saha yapan çocuklar için devreye girdi

Yozgat''ta evlerinden getirdikleri eski halı ve paspaslarla kendilerine saha yapan çocukların görüntüsü sosyal medyada büyük ilgi görmüştü. Çocukların paspastan saha yaparak oynadıkları anlara kayıtsız kalmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın talimatıyla bölgeye halı saha yapılacak.

Yozgat'ta yaşanan olayda, bir grup çocuk, evlerinde getirdikleri eski halı ve kilimlerle halı saha görünümü verdikleri alanda top oynuyorlardı. Çocukların boş arazide oynadıkları anların görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi görmüştü.

Bir grup çocuğun evden getirdikleri eski halı ve kilimleri sererek ‘halı saha’ görünümü vermeye çalıştıkları mahalledeki boş arsada futbol oynamasının haber yapılması üzerine yetkililer harekete geçti. Vali Kadir Çakır ve Belediye Başkanı Celal Köse, çocukları ziyaret ederek halı saha isteklerini yerine getireceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medyada uzun süre konuşulan fotoğraflara kayıtsız kalmayarak halı saha yaptırılması için talimat verdi.

Vali Çakır, “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay, Gençlik ve Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu devreye girdiler. Onların da talimatlarıyla çocuklarımızın daha iyi şartlarda spor yapabileceği bir alan oluşturacağız. Sayın Belediye Başkanımız ile de görüştük, elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

Bu arada Yozgat Gençlik ve Spor il Müdürü Rasim Parlak da çocukları ziyaret ederek futbol topu hediye etti.