Başkan Erdoğan G7'de dünyaya seslenecek!

Başkan Erdoğan, bugün G7 Liderler Zirvesi'ne özel bir davetle katılacak. Zirvenin yüksek düzeyli oturumunda dünya liderlerine hitap edecek olan Erdoğan'ın gündeminde, İsrail'in Gazze'de 8 aydır devam eden katliamları yer alacak.

Haber: Marina Mussa

Dünya liderlerini biraraya getiren G7 Liderler Zirvesi'nde işgalci İsrail'in Gazze'deki operasyonları, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimler ile ekonomik iş birliği konuları, liderlerin masasında öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor.

Bugün düzenlenecek yüksek düzeyli zirve oturumuna Cumhurbaşkanı Erdoğan da İspanya'daki resmi temaslarının ardından katılacak. Konuşmasında öncelikli olarak Gazze'deki durumu ele alacak.

G7 liderlerine Gazze çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de kalıcı bir ateşkesin sağlanması için Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi çabalarını ve gerçekleştirilen insani yardımları G7 Liderler Zirvesi'nde anlatacak. Ayrıca, İsrail'in Gazze'de son 8 aydır gerçekleştirdiği katliamlara dünya liderlerinin nasıl sessiz kaldığına dikkat çekecek.

Rusya- Ukrayna savaşı masaya yatırılacak

Zirvede ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşının küresel etkileri üzerine detaylı tartışmalar yapılıyor. Uluslararası enerji ve gıda sektörlerinde yaşanan sorunlar da masaya yatırılıyor. Sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik iş birliği ise diğer önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.