Başkan Erdoğan BM Genel Kurulu'ndan dünyaya seslenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce 13 kez hitap ettiği Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda tüm dünyaya seslenecek.

Haber: Marina Mussa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na 14'üncü kez hitap edeceği tarih netleşti. Gelen bilgilere göre, bu tarihi konuşma 24 Eylül Salı günü yapılacak.

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu, 22 Eylül’de "Geleceğin Zirvesi" ile başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise ilk gün üçüncü sırada söz alması planlanıyor.

KKTC'nin bağımsızlığını tanımaya davet etmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl düzenlenen BM 78. Genel Kurulu'nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'yle ilgili de mesajlar vererek "Uluslararası toplumu, KKTC'nin bağımsızlığını tanımaya, bu ülkeyle diplomatik, siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz." ifadeleriyle dünya devletlerine KKTC'yi tanıma çağrısı yapmıştı.

Açıklamalarının devamında Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuşmuştu:

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki görüşme sürecini başından beri destekledik. Ancak Ermenistan'ın, bu tarihi fırsatı yeterince değerlendiremediğini görüyoruz.

Ermenistan'ın başta Zengezur Koridoru'nun açılması olmak üzere verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz.

Artık herkesin kabul ettiği gibi Karabağ, Azerbaycan toprağıdır. Bunun dışında bir statünün dayatılması asla kabul edilmeyecektir.

Dünyaya Gazze için seslenecek

24 Eylül'de BM 79. Genel Kurulu'na 14'üncü kez hitap edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmanın ana gündem maddesini İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları oluşturuyor.

Uluslararası toplumu İsrail'in saldırılarına karşı durmaya çağıracak olan Erdoğan, zirve kapsamında devlet ve hükümet başkanlarıyla da görüşecek.