Başkan Erdoğan: Aylan bebeği çabuk unuttunuz!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna hitap etti. Erdoğan, Suriye''deki insanlık dramına dünyanın kayıtsız kaldığını belirterek "Aylan bebeği dünya çok çabuk unuttu. Unutmayın ki bir gün ola aynı durum sizlerin de başına gelebilir" diye konuştu.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Dünyamız küresel düzeyde adaletsizliğin yol açtığı sancı ile yüz yüzedir. Adaletsizlik ise istikrarsızlığı, güç mücadeleleri krizleri, israfı beraberinde getiriyor. İçinde bulunduğumuz kurum, II. Dünya Savaşı sonrası bu adaletsizliği kurtarmak amacıyla kuruldu.

Dünyanın bir tarafı yüksek refah seviyesi ve lüks içinde hayatını sürdürürken diğer tarafta açlığın, sefaletin kol gezmesi kabul edilemez.

Huzurunuzda tekrar ediyorum, dünya 5'ten büyüktür. Zihniyetimizi de kurumlarımızı da kurallarımızı da değiştirme zamanı çoktan gelmiştir.

Nükleer silah sahibi olanların, nükleer silahı olmayanları tehdit etmesi manidardır. Nükleer güç ya herkes için yasak ya da herkes için serbest olmalıdır.

Suriye krizini sona erdirmenin zamanı gelmiştir. Suriye küresel adaletsizliğin sembolü haline gelen bir coğrafya oldu.

Türkiye DEAŞ'tan en çok zarar gören ülkedir. DEAŞ'ın Suriye'deki çöküş sürecini biz başlattık. Suriye'de DEAŞ'a karşı en büyük darbeyi Türkiye vurdu. Fırat Kalkanı Harekatı ile 3 bin 500 DEAŞ'lı teröristi etkisiz hale getirdik. Örgütün çöküş sürecini başlattık.

Suriye'nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğinin tesisi için kritik gördüğümüz anayasa komitesi etkin ve verimli bir şekilde çalıştırılmalı.

Aylan bebeği dünya çok çabuk unuttu. Unutmayın ki bir gün ola aynı durum sizlerin de başına gelebilir.

Suriye'den kaçanların geri döndüğü tek yer Türkiye'nin güvenli hale getirdiği yerlerdir.

Türkiye'nin yeni bir göç dalgasını karşılamaya imkanı yoktur.