Başkan Demir Türkiye'nin en güçlü olduğu 3 alanı açıkladı

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, olası bir savaş durumunda Türkiye'nin en güçlü olduğu 3 alanı açıkladı. Demir bunların sırasıyla; İHA/SİHA teknolojiler, güdümlü füzeler ve roket teknolojileri olduğunu söyledi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, katıldığı bir televizyon programında savunma sanayii alanındaki son gelişmeleri ve Ukrayna - Rusya savaşını değerlendidi.

Yayında kendisine sorulan "Olası bir savaşta Türkiye'nin en iyi olduğu 3 alan hangisi?" sorusuna yanıt veren Demir, "Türkiye'nin en iyi, başarılı olduğu alanlardan birisi İHA- SİHA'lardır. İkincisi güdüm teknolojileridir. Yani bizim hassas vuruş ve güdümle ilgili oldukça iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebilirim. Üçüncüsü olarak da roket teknolojilerinde yine iyi bir noktaya doğru gidiyoruz. Muhtelif roket motorları teknolojilerinin hepsinde belirli bir kabiliyete erişmiş olmak ve o konuda çalışmaların hızla devam ettiğini söylemek yanlış olmaz. Eriştik demekten ziyade çalışmalarımız çok iyi gidiyor, gelecek için bize ümit veren adımlarımız var." dedi.

'TÜRKİYE'NİN HAKLI BİR POLİTİKA UYGULADIĞINI GÖSTERDİ'

Rusya-Ukrayna savaşına dair de açıklamalar yapan Demir, "Türkiye açısından ders diyorsak ki biz burada asıl dersi şimdi çıkarmıyoruz. Bizim daha önce çıkardığımız ve bu ders doğrultusunda da hızla başta Sayın Cumhurbaşkanımızın koyduğu yerlilik. Türkiye'de yapılması muhtemel ürünlerin dışarıdan alınmaması gibi bir strateji aslında bu son savaşta da Türkiye'nin çok haklı olarak ne kadar doğru bir politika uyguladığını gösteren bir farktır. Teknolojinin sizin olması o teknolojileri çeşitli şekilde birleştirip çeşitli çözümler üretmenize yol açıyor. AKINCI yeni bir motorla uçuşa başladı. Burada alternatif oluşturularak tasarım yapıldı. Yabancı bağımlı bir ürün olsaydı tek tip motora kalırdınız. Üzerine koyacağınız mühimmatlar önceden planlanmış olduğu için esnek bir yapı da oluşturmanız mümkündür." ifadelerini kullandı.