Başbakan Davutoğlu: Gün hesap sorma günüdür

Başbakan Davutoğlu grup toplantısında partililere seslendi. Davutoğlu Meclis Komisyonu kararını değerlendirdi ve muhalefete sert çıktı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu 2015 yılının ilk grup toplantısında partililere sesleniyor.
TAZİYE VE TEBRİK MESAJI
İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;
Yeni yıl ile birlikte TBMM olarak ilk kaybımız verdik. HDP Milletvekili Murat Bozlak'ı kaybettik. Taziyelerimi iletiyorum.
Kayıp astsubayımızı da MİT'in başarılı bir operasyonu ile yurda getirdik. Milli İstihbarat Teşkilatımızı bir kez daha kutluyorum.
Geçen yıl bu zamanlar birileri devlete operasyonla meşgüldü. MİT TIR'larına operasyon yapıyorlardı. Bunların 3 hedefi vardı;
1. Siyasi istikrararsızlık
2- Ekonomik kriz
3- Dünya kamuoyu önünde itibarsızlaştırmak
Bu hedeflere ulaştılar mı hayır? Bunun hesabını sormak bizim boyunumuzun borcudur.
SİYASİ İSTİKRARI HEDEF ALDILAR
Siyasi istikrarı hedef aldılar. 12 yıllık en büyük başarımız siyasi istikrarı yakalamamızdır. Baktılar ki, bir başarı hikayesi var. Bu başarı sadece AK Parti'nin değil tüm islam aleminin, Türk aleminin ve tüm mazlum milletlerin başarısıdır.
GÜN HESAP SORMA GÜNÜDÜR, BİZ DE HESAP SORMA MAKAMIYIZ
Başbakan Davutoğlu yaptığı konuşmada ' 2015 yılının ilk grup toplantısı olması vesilesi ile ve ayrıca 2 haftadır grup toplantısı yapmamamız nedeniyle 1 yıllık ve 1 aylık muhasebe yapmak durumundayız. Günlük ve anlık gelişmelerin ötesinde soğuk kanlı olarak nereden geldiğimizi ve nereye doğru gittiğimizi anlamak için bu yıl dönümleri bir vesiledir. Gün, hesap günüdür. Gün hesap verme günüdür. 1 yıl içinde yapılan her türlü faaliyetin hesap sorma günüdür. Biz hesap sorma makamındayız. Millet adına hesap sorma makamındayız. Ne yapmak istiyorlardı bu odaklar? Kanatları altına aldıkları muhalefet partileri ile 3 hedefleri vardı. Siyasi iktidarsızlık, ekonomik kriz, Türkiye'yi uluslararası alanda itibarsızlaştırmak ve yanlızlaştırmak. Şimdi gelin bütün millet olarak bunun muhasebesini yapalım. Bu hedeflerine ulaşabildiler mi? Ulaşamadılar, ulaşamayacaklar. Bunun hesabını sormak da bizim görevimizdir.
MİLLETİMİZ BUNLARA GEREKLİ DERSİ VERDİ
Gür bir sesle diyoruz ki millet iradesine sahip çıkmıştır. Ben AK Parti olarak grubumuza, teşkilatımızın her bir neferine ve AK Parti'ye oy veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Milletimize takdirlerimi şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi tek tek bağrıma basıyor teşekkür ediyorum. Bütün bu oyunları bozan AK Parti grubunun sağlam yapısıdır. 2002'den bu yana her türlü tuzağa karşı en büyük desteğimizi milletten almışızdır. İnadına birlik, beraberlik ve siyasi hedef doğrultusunda azimle çalışmıştır. AK Parti grubunun her bir ferdi ismini altın harflerle siyasi tarihe yazdıracaktır. Hiç bir grup darbe girişimleriyle karşı karşıya kalmamıştır, gösterdiğiniz iradeden dolayı hepinizi şükranla selamlıyorum.
AK Parti Genel Başkanlığı, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı değişimi sonrasında alnımız ak çıktıktan sonra her hafta sonunu hafta arasını yeni bir ilimizde geçiriyoruz. Şuana kadar 35 ilimizi gezdik. Bunun içinde Van'da var, Eskişehir, Trabzon, Hatay, Gaziantep... Muhalefete baktım 1 ay içinde neler yapmışlar diye Sayın Kılıçdaroğlu İstanbul ve İzmir'e, Bahçeli de bizim zorumuzla Tunceli'yi ziyaret etmiş başka da bir ziyaret yok. Biz milletle birlikte bu tarihi yürüyüşe devam edeceğiz. Demokratik istikrarın teminatı AK Parti grubudur. 2015 Haziranına giderken demokrasimizi güçlendirerek devam edeceğiz.
KARA HABER ÜRETTİLER
Ne haberler çıkardılar Gezi provokasyonlarından sonra. Ekonomik kriz kapıda dediler, Türkiye krize girebilir dediler. Paralel çete onun uluslararası teşvikçileri ve yurt içindeki işbirlikçileri hep kara haber üretmeye çalıştılar. Gelin 1 yıllık bir ekonomik muhasebe yapın ve her birinize ayrıca teşekkür ediyorum. Gelin yeni bütçenin hesabını yapın.
SİYASET PLANLA OLMAZ RUHLA OLUR
Siyaset planla olmaz. Siyaset ruhla olur, azimle olur milletle olur. Siyasi mühendisliğe soyunanlar yine hüsrana uğrayacaktır. Tüm oyunları milletimiz bozmuştur. Türk siyasi hayatında hiçbir kadro böyle bir mücadele içine girmemiştir. 30 Mart ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde sadece Allah'a ve millete dayandık.
AK PARTİ'NİN İSMİ ALTIN HARFLERLE YAZILACAK
Ben AK Partililere ve seçmenlere teşekkürelerimi sunuyorum. AK Parti grubuna tek tek teşekkür ediyor ve bağrıma basıyorum. Her zaman birlik ve beraberliğini korumuştur. Eğer Türk siyasi hayatının tarihçesi yazıldığında AK Parti'nin her ferdi bu sayfalara ismini altın herflerle yazdıracaktır.
MİLLETİMİZLE KUCAKLAŞTIK
Aradaki siyaset farkı ve demokrasi anlayış farkı burada 30 Mart'ta alanlara indik ve Allah ve millete sığındık 10 Ağustos'ta tekrar alanlara indik. Şimdi bu süreçlerden anlımızın akıyla çıktıktan sonra yine milletimize sığındık il il geziyoruz. Birçok ilimizde teşkilatımızla buluşma yanında milletimizle kucaklaştık. milletimiz önümüzdedir.
EKONOMİK GÜCÜN KAYNAĞI MİLLETTİR
İkinci hedefleri ekonomik kriz çıkarmaktı ne haberler çıkardılar ekonomik kriz kapıda dediler. Hep kara haber üretmeye çalıştılar gelin bir ekonomik muhasebe yapalım. Bu ekonominin gücü kaynağı milletin gücü ile iktidara gelmiş AK Parti'nin temiz siyasetidir.
Ekonomideki bu başarıların arkasında bereketli bir ekonomi ve ahlaklı bir kadro var. Hesap sorma vakti Bahçeli sabah konuşuyordu. Bahçeli'ye 2001 hatırlatırız. Hortumlamaları hatırlatırız. Bizim ekonomik kriz bekleyenlere cevabımız daha çok beklerler.
HER TÜRLÜ KARALAMA KAMPANYASINA KALKIŞTILAR
Üçüncü hedefleri Türkiye'yi itibarsızlaştırma ve yanlızlaştırmaktı. Her türlü karalama kampanyası ile karşı karşıya kaldık. Bir anda düğmeye basılmış gibi harekete geçti. Bu başarısını sönükleştirme. Bu başarı hikayesi sadece Türkiye'nin değil mazlum milletlerin hespsinde bir umut uyandırdı. İki iddia sürekli gündemde tutuldu; otoriteleşme ve terör. 12 yıl boyunca demokrasi adımlarına bakınız. Bunlar Türkiye'nin başarı hikayesinin dışa yansımasıydı.
KALPLERİNDE AK PARTİ VAR
AK Partinin başarı hikayesi sürekli karalanan İslam dünyası mazlum milletlerin hepsinde bir ümit uyandırdı. Bu başarı hikayesini karalama çabası var. Bu bir yıl içinde iki iddia sürekli gündeme tutuldu: 1 - Otoriterleşme iddiası 2- Türkiye'nin teröre destek verdiği iddiası.
Ortadoğu'daki gençler Ak Parti'nin başarı hikayesini görerek yola çıktılar. Biz biliyoruz ki, Somalili'nin kalbinde de AK parti var, Filistin'de Suriye'de de kalplerinde ay yıldız var.
SORUŞTURMA KOMİSYONU'NDA ÇIKAN KARAR
Soruşturma Komisyonu hukuki bir süreçtir ve objektif bir şekilde ele alınır. Bakanlar iddialar üzerine istifa etti ve kendi talepleri ve AK Parti iradesi ile komisyon kuruldu. Komisyonun kendi kuralları içerisinde işlemeli. Kendi görüşlerini vicdanları ile ortaya koyarlar tekrar söylüyorum hiçbir komisyon üyesine telkinde bulunmadık. Muhalefet ise her gün ihsası reyde bulundular. Hiçbir şkeilde telkinimiz olmadı ve komisyondan çıkan rapora herkesin saygı duyması gerekir. Müdahale doğru değildir.
AK PARTİ BİR AHLAK VE REFORM HAREKETİDİR
Biz AK Parti olarak bu konuda siyasetin atması gereken adımların tamamını attık. Çok küçük hesaplar içine girenlerin yürüttüğü kampanyaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Yüze meclisi yönlendirmeye çalışanlar var.
Onların bilmesi gerektiği AK Parti bir ahlak ve reform hareketidir. Hiçbir yardım almadan ekstra petrol ve doğalgaz bulmadan ekonomi bu hale geldiyse bu büyük başarıdır. Biz 12 yılda 3 Y ile mücadele ettik. Yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluk. Baştan itibaren yolsuzluklara karşı büyük bir mücadele ettik. Statükoya teslim olmadık.
MİLLETİMİZ BİZİ ASLANLARA YEM ETMEDİ
Bizim alacağımız kararları etkilemek isteyenlere 4. Murad'ın atfedilen sözlerle cevap veriyorum:
geçme namerd köprüsünden
ko aparsın su seni,
yatma tilki gölgesinde
ko yesin aslan seni.
AK Parti birliğini bozmadı. Yoluna hep kendi tayin istediği şekilde devam etti. Milletimiz de bizi aslanlara yem etmedi. AK Parti vicdanın, yolsuzluklarla mücadelenin ta kendisidir. Hiç kimsenin küçük tilki hesapları bizi yolumuzdan şaşırtamaz. Yolumuza tek bir ruh üzerinden devam ederiz. AK Parti Sarıkamış'taki şehitlerin tecessüm etmiş halidir. AK Parti Arakan'da secdeye kapanıp dua eden Arakanlıdır. AK Parti Orhun Anıtları'nda buraya nasıl giderim diyen kardeşimizdir.