Barzani referandum kararını açıkladı

IKBY Lideri Barzani, yarın yapılması planlanan tartışmalı bağımsızlık referandumunun tüm tepkilere rağmen yapılacağını yineledi. Canlı yayında yaptığı açıklamada , "referanduma gidiyoruz" dedi.

Barzani tartışmalı referandumla ilgili son kararını bugün açıklayacağı duyurulmuştu.

Barzani, "25 Eylül'de yani yarın kararımızı vereceğiz. Tehdit diliyle karşı karşıya kaldık. Ama bunda ne günah var bir halk kararını verecek. Referandum sınırların belirlenmesi değildir. Bağdat ile diyalog ve müzakere devam edecek. Bağdat' a 1-2 yıl gereken zamanı vermeye hazırız. Asla başarısız ortaklığı görüşmek üzere Bağdat'a geri gitmeyeceğiz. Bundan sonra Bağdat ile o diyaloğumuz iki iyi komşu olmak esasında olacak." dedi

Referandum yapılacak

"Halkımız kararını verdi ve kararından dönmeyecek. 25 Eylül'de (yarın) referendum yapılacak. Sonrasında da Bağdat'la sınır ve diğer tüm konuları, barışçıl bir şekilde ve karşılıklı anlayış esasına göre iki iyi komşu olmanın koşullarını görüşmek için diyalog kapılarını açık tutmaya devam edeceğiz. Kürdistan Bölgesi'ne gelen göçzedelere yönelik tavrımız aynen devam edecek. DEAŞ ile mücadelede üstlendiğimiz rolü oynamaya devam edeceğiz. Irak ordusu ile işbirliğimizi sürdüreceğiz."

Barzani ayrıca "Bağdat ile görüşmelere açık olduklarını, kapıların kapatılmadığını, sınır ve diğer meseleleri çatışmadan uzak barışçıl bir ortamda görüşebileceklerini" kaydetti.