Bangladeş İstatistik Ofisi Yetkilileri TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğünü Ziyaret Etti

Bangladeş Planlama Bakanlığına bağlı Bangladeş İstatistik Ofisi yetkilileri,  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İstanbul Bölge Müdürlüğü''nü ziyaret etti.

Bangladeş İstatistik Ofisi yetkililerinden oluşan bir heyet, TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğünün istatistik üretim sürecindeki bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi almak üzere TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğüne bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.TÜİK İstanbul Bölge Müdürü İsmail GÖKALP tarafından karşılanan ve TÜİK ve Bangladeş İstatistik Ofisi arasında yürütülen ikili işbirliği çalışmaları kapsamında ziyaret gerçekleştirilen heyete, TÜİK uzmanları tarafından kurum çalışmaları ve yürütülen projelere ilişkin sunumlar yapıldı. Sunumların ardından bölge müdürlüğüne bağlı birimleri ve çalışma ofislerini gezen heyet, kurumca yürütülen çalışmaları bire bir inceleme fırsatı buldu.

TÜİK İstanbul Bölge Müdürü İsmail GÖKALP yaptığı açıklamada, TÜİK tarafından Resmi İstatistik Programı kapsamında bilimsel metodoloji ve uluslararası standartlara uygun ve kaliteli olarak yürütülen istatistiki çalışmaların diğer ülkelerin istatistik ofisleri için de örnek teşkil ettiğini belirterek, bu kapsamda ziyaretlerine gelen Bangladeş İstatistik Ofisi ile de istatistik üretim sürecindeki bilgi ve tecrübelerini paylaştıklarını belirtti.

2018 yılında 2 kez ve 2019 yılı mayıs ayında 1 kez olmak üzere daha önce de Bangladeş İstatistik Ofisinden gelen 3 farklı heyeti ağırladıklarını anımsatan Gökalp, "TÜİK olarak bilimsel metodoloji ve uluslararası standartlara uygun ve kaliteli olarak ürettiğimiz istatistiklere güveniyoruz. Bizi ziyaret etmek isteyen yurt dışı heyetlerini ağırlamayı, çalışma prensiplerimizi ve metotlarımızı onlara aktarmayı sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.