Bakım sigortası acilen yasalaşmalı

Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği ve Türkiye Huzurevleri Platformu Başkanı, Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş, Genel Yayın Yönetmenimiz Ali Adakoğlu'nu ziyaret etti.

Berktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında yer alan Bakım Sigortası konusunda kendilerinin yaptığı çalışmaları özetleyerek, “Bakım Sigortası Kanun Teklifimizi hazırlayarak TBMM’ye taşıdık, eski Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ile görüştük. Bakım Sigortası’nın devlet desteğine alınması demek Türkiye’de milyonlarca insanın bu noktada yaşadığı problemlerin giderilmesini sağlayacaktır. Cumhurbaşkanımızın seçim beyannamesindeki bu vaadi 1 milyon hasta ve 10 milyon hasta yakınını heyecanlandırmıştır” dedi.

Nüfusumuz yaşlanıyor

Türkiye nüfusunun hızla yaşlandığını, yanı sıra engelli ve bakım gerektiren insan sayımızın da arttığına dikkat çeken Berktaş, “Bu bağlamda kucaklayıcı sosyal politikalar üretilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu her platformda dile getirmek zorundayız. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığımız Sosyal Rehberlik Merkezimizin 10 ilde temsilcilikleri var. Merkezimize başvuran 10 aileden 9’u hastalarının sigortalı olduğunu ve bakım hizmetlerini SGK’nın destekleyip desteklemediğini sormaktadır. Bu bağlamda Sağlık Sigortası yeterli değildir ve Bakım Sigortasının da gerekliliği görülmüştür. Bu bağlamda kapsamlı raporlar hazırladık ve Bakım Sigortası’nın bir kanun teklifi olarak hazırlanması için olağanüstü çaba gösterdik” ifadelerini kullandı. Ziyarette, Medya Grup Başkanımız Ahmet Zeki Gayberi de hazır bulundu.