Bakanı Yerlikaya duyurdu: 12 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya resmi sayfasında kırmızı bülten ile aranan Beratcan GÖKDEMİR'in (yurtdışı firar) yaptığı organize suç örgütünün, İstanbul'da Jandarma bölgesindeki üyelerine yönelik yapılan "KAFES-42" operasyonunda 12 örgüt üyesi yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, elebaşılığını kırmızı bültenle aranan Beratcan Gökdemir'in liderliğini yaptığı organize suç örgütüne karşı İstanbul'da jandarma bölgesinde "Kafes-42" operasyonunun gerçekleştirildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, operasyon kapsamında 12 kişinin gözaltına alındığını ve elebaşının yurt dışında firarda olduğunu ifade etti. Ayrıca, operasyonun suç örgütünün faaliyetlerini engellemek için yapıldığını vurgulayarak, halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini belirtti.

Operasyonun detaylarına değinerek, suç örgütünün talimatlarını yurt dışında firar etmiş liderleri üzerinden aldığını ve bu talimatlar doğrultusunda mağdurlara cebir, tehdit ve şiddet uyguladıklarını, silahla saldırılar düzenlediklerini ve ev ile iş yerlerini kurşunladıklarını açıkladı. Ayrıca operasyon sırasında ele geçirilen silahlar arasında AK-47 piyade tüfeği, M-16 piyade tüfeği ve Glock marka 9 mm tabanca olduğunu bildirdi.

Bu operasyonla birlikte, suç örgütlerine karşı güvenlik güçlerinin etkin mücadelesinin devam edeceğini ve halkın huzurunu sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.