Bakan Uraloğlu: Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk yok

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılmasına ilişkin, "Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim" dedi.

Haber: Marina Mussa

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme dair soruları yanıtladı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'deki ulaşım ve altyapı projeleriyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu ve çağrı cihazlarının kullanımına dair açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, çağrı cihazlarının Türkiye'de neredeyse hiç kullanılmadığını belirterek, bu cihazlar özelinde bir risk bulunmadığını net bir şekilde ifade etti.

Bakan Uraloğlu, Lübnan’daki Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarına müdahale edilip patlatılmasına ilişkin, "Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim." diye konuştu.

Uraloğlu, patlayıcının önceden yerleştirilmesi ihtimalinin daha güçlü olduğunu söylerken saldırıya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"İki türlü senaryo olabileceği üzerinde duruyor arkadaşlarımız;

biri , İsrail bunların değişim yenileme sürecinde istedikleri gibi donattıkları bir patlayıcı yerleştirme ihtimalini de katarak söylüyorum, bu cihazları satın aldırıldığı şekilde aynı anda çok kısa aralıklarla patlatılabildiği, ikinci ihtimal bazı sinyallerle bataryaların kısa devreyle ısıtılması sonucu patlatılması. Buralarda ölümcül sonuç, önemli yaralanma olmadı onun için ilk söylediğimiz ihtimal biraz daha güçlü duruyor."

Siber saldırı tehlikesi

Siber saldırıların önlenmesi konusunda konuşan Bakan Uraloğlu, "Alınacak ve alınması gereken tedbirler çok. Ülkemizin ne kadar milli yerlileştirirsek kendimizi o kadar güvende hissederiz. Şu aşamada siber güvenlik noktasında ilk 10 ülke arasında olduğumuzu söyleyebilirim. Endişe etmemiz gereken bir durum yok ama mutlaka yapmamız gereken çok şey var." ifadelerini kullandı.